Wass Albert vers-és prózamondó verseny

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_j-plakt-k.jpg„mert hirdetem, hogy testvér minden ember s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer mindenki, aki jót akar.”

Szellemi kincsünk megőrzésének és átörökítésének céljával, a Magyar Generációk Menedéke és a Fehér Ló Művelődési Központ közös szervezésében ismét megrendezésre kerül:
2011. január 22-én 10 órától
II. MOSON VÁRMEGYEI WASS ALBERT VERS-ÉS PRÓZAMONDÓ- ILLETVE MESEILLUSZTRÁCIÓS VERSENY
A versennyel Wass Albert öröksége előtt hajtanak fejet a szervezők és a résztvevők, továbbá a nemzeti értékrendet tükröző irodalmi alkotások avatott, átélő tolmácsolásával korunk értékvesztő folyamatai ellen kívánnak szót emelni.
A vers – és prózamondók korcsoport szerint osztva:
I. 8-18 éves korosztály szemével tekinthetünk Tündérország tájaira, életére, örömére, fájdalmára.
18 év felettiek pedig a tapasztalt, érett felnőtt szemével láttatják velünk a letűnt korok emlékezetét, az Örök Erdélyt.
Az előadásra szánt mű nem lehet hosszabb 5 percnél.
6-14 évesek részére „Meseillusztrációs verseny”-t hirdetünk, melynek során Wass Albert csodálatos mesevilága tárul elénk. Tündérországot mutathatják be a gyerekek a Tavak könyve, Az erdők meséje valamint a Válogatott népmesék és mondák remek történetei ihletésére.
A pályamunkákat A4-es méretben 2011. január 15-ig a Fehér Ló Közösségi Ház 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140. címre kell beküldeni, ahol előzsűrizést követően kiállítjuk az illusztrációkat.
A verseny helye és ideje: Fehér Ló Közösségi Ház, 2011. január 22. 10 óra
Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villámpostán lehet 2011. jan. 15-ig.
Bővebb felvilágosítás: +36/70-4082-346