Bővebben: Leesett az első hóVasárnapra virradó éjszaka Gyergyó vidékén a magasabb övezetekben leesett az első hó. A hózápor három centiméteres hólepellel borította be a hegyeket: Pricskét, Délhegyet és a Gyilkos-tó környéki magasabb hegyeket is.

 

A világ csodáit rangsoroló – bizonyára sokat látott, tapasztalt, okos emberek – néhány hete úgy döntöttek, hogy mégsem veszik be a Retyezát hegységet a világ első hét természeti csodája közé. A Romániában élőknek viszont egy cseppet sem kell szégyenkezhetniük emiatt a „rossz hír" miatt.

Bővebben: Évtizedek kellenek az ózonlyuk bezáródásáhozAz utóbbi kilenc évben nem növekedett az ózonrétegen az Antarktisz fölött tátongó lyuk, de további évtizedekbe telhet, amíg "rendbe jön" és bezárul.

A világgazdasági válság némileg feledteti azokat a riasztó híreket, amelyek a Föld további felmelegedéséről szólnak. Közben azonban a folyamatok a jelek szerint erősödnek, és ez a bolygó pólusain figyelhető meg a leglátványosabban.

Bővebben: Árpád-kori körkápolna újjáépítésébe kezdtek a Gyimesi hágónA legendák közül, ami leginkább meggyökeredzett a gyimesi csángók körében, az a Szent László legendavilág. Ennek az a magyarázata, hogy Szent László Erdély védőszentje volt, a székelyek védőszentjükként tisztelték.

Bővebben: A mi ErdélyünkKellemetlen igazságok következnek. Amit Erdélyről tudunk, nem magunktól tudjuk, hanem bizonyos szűrőkön keresztül jut el hozzánk. Ránk hagyományozta a közösségi-családi emlékezet, vagy éppen – ha nem is tudatosan – de mi magunk formáljuk a képet.

Bővebben: Az év legnagyobb és legfényesebb teliholdjaAz év legnagyobb és legfényesebb teliholdja látható pénteken, december 12-én - olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján.

Bővebben: Kevesebb a szőlő, de kiváló a minőségeA szokásosnál kevesebb lesz a bor az idén, az átlagos évekre jellemző, négymillió hektolitert meghaladó mennyiséggel szemben várhatóan 3,5-4 millió hektoliter kerül a pincékbe - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten soha nem jár üres kézzel, ajándékokat hoz. Magát osztja szét úgy, hogy ezáltal Ő nem lesz kevesebb. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 31. szombat, Farkas napja van. Holnap Marianna napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jelképes dolog!
Jelképes dolog! De biztos, hogy nem lesz jövőnk, ha csak a szép, örömteli pillanatokban él, létezik a családjainkat, Egyházunkat, nemzetünket, az emberiséget összetartó szövetség és a szeretet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube