Sikeresen célba ért a KorszakVáltó túra

ImageA Kárpát-medencei baráti összefogás üzenetét hordozó KorszakVáltó Határon-Túra minden bringása sikeresen teljesítette a Budapest és Csíkszereda közötti 757 kilométeres távot. A baráti kapcsolatok ápolásán kívül a túra jótékony küldetését is teljesítette.

Az augusztus 14-én startoló kerékpártúra résztvevői öt magyar és öt romániai megyét érintve, 8 nap alatt a Budapest–Eger–Debrecen–Székelyhíd–Zilah–Kolozsvár–Marosvásárhely–Székelyudvarhely–Csíkszereda útvonalon ér­keztek célba szombaton.
A baráti kapcsolatok ápolásán kívül a túra jótékony küldetését is teljesítette, a csíkszeredai gyermekotthon javára a nevezésekből 300 ezer forint adomány gyűlt össze, amelyet a Dévai Szent Ferenc Alapítványon keresztül adtak át a rászoruló gyermekeknek. Az utolsó napon Csíkszereda előtt 10 huszár várta és tisztelgett a túrázók előtt. Balogh György konzul pedig hintóval kísérte a csapatot a városközpontba, majd a Mikó-várban tartottak fogadást tiszteletükre. Ezután átkerekeztek a gyermekotthonba, ahol átadták az adományokat. „Az egész túrát tekintve hihetetlen élmény volt ez a nyolc nap, az emberek, a táj, az időjárás, minden szempontból” – értékelt Eisenkrammer Károly főszervező.
www.honline.ro