Iancu Laura – Akinek a semmi a mindene

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_9053210.jpgIancu Laura költő, író, néprajzkutató Budapesten óvodapedagógusként, majd teológus-hittanárként diplomázott. A BCE Századvég Politikai Iskolában politikai szakértőként, a Szegedi Tudományegyetemen néprajzosként végzett, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Néprajzi Tanszékén PHD hallgató. A Moldvai Magyarság folyóirat budapesti szerkesztője. AMagyar Írószövetség elnökségi tagja.

 

 

Iancu Laura Lakatos Demeter című versének egyik sorát adta új kötetének címéül: Akinek a semmi a mindene.
A költőnővel a Kossuth Rádió munkatársa, Sükösd Levente beszélgetett.
A könyv nem csak a Lakatos Demeter életművével kapcsolatosan szeretne valamit üzeni, hanem, arról is, aki én vagyok, ezt fejezi ki a cím is, kezdte a beszélgetést Iancu Laura. Majd így folytatta: ez a negyedik verseskötet tulajdonképpen sem tematikában, sem szemléletben nem hoz újat, a hang és a probléma gyakorlatilag ugyanaz.
A moldvai magyar költőnő kifejtette: számára az egység fontosabb, mint az egyediség, vagy a különlegesség, mert ő a magyarfalusi családban a magyarság sejtjeként nőtt fel.
Végül Iancu Laura arról beszélt, hogy ő eddig még olyan verset nem írt, amiben nem alkudott volna. Ő még önmagát nem vállalta fel a költészetben, de ez nem jelenti azt, hogy négy fal között, amikor egyedül van, akkor valami egészen más lenne – magyarázta Iancu Laura.
Kossuth Rádió
Hallgassa meg Sükösd Levente beszélgetését Iancu Laurával, amely a Kossuth Rádió Határok nélkül a kultúráról című rovatában hangzott el: