"Léteznek tisztaszívűek, akik hazugság és képmutatás nélkül élnek"

ImageMintegy 40 ezer hívő előtt celebrálta a Szentatya a virágvasárnapi szentmisét a Szent Péter téren. Beszédében elítélte a mai társadalom önzését, és arra kérte a hívőket, hogy a szeretet vezérelje életüket. A szentmise után köszöntötte és megáldotta a fiatalokat a XXII. Ifjúsági Világnap alkalmából.

 

 

A Szentatya, miután megáldotta a pálma- és olajágakat a Szent Péter téren, körmenetben vonult a Szent Péter-bazilika oltárához. A szentmisén mondott beszédében a pápa óvott az önző életformától és arra szólította fel a hívőket, hogy az igazságot és a szeretetet tartsák életük autentikus vezérfonalának. Elítélően szólt a mai társadalom önzéséről. A pénz, a karrier és a siker nem lehet az élet célja – figyelmeztetett Benedek pápa. A valódi cél Isten megtalálása, az Ő szeretetének megismerése és közvetítése.

„Tiszta, bűntelen kéz az, amelyet nem érintett az erőszak. Léteznek tiszta kezűek, akiket nem szennyezett be a korrupció és a megvesztegetés. És léteznek tiszta szívüek, akik hazugság és képmutatás nélkül élnek. Számukra a szeretet melletti elköteleződés nem a pillanat szenvedélyét jelenti, hanem olyan elhatározást, amely arról szól, hogy nem önmagamért élek, hanem le tudok mondani önmagamról, egy nagyobb, magasabbrendű ügy érdekében. "

A Szentatya arról is megemlékezett hogy ebben az évben a nagyhét kezdete egybeesik II.János Pál pápa halálának második évfordulójával. Az elhunyt pápa által bevezetett hagyomány, hogy virágvasárnap egyben az Ifjúsági Világnap is. XVI. Bendedek pápa a szentmise végén külön köszöntötte és megáldotta a fiatalokat is. Idézte János Evangéliumának szavait: “Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást” (Jn 13,34) Ez az idézet az idei, XXII. Ifjúsági Világnap mottója is.

„Engedjük – kérte a Szentatya –, hogy Krisztus szeretete, amely annyira nyilvánvalóan, érzékelhetően megmutatkozott az értünk vállalt szenvedésben, a mi életünket is áthassa, és mások számára is érzékelhetővé váljon."

RV/Magyar Kurír 

 

Image