Rendkívüli hittanóra az osztrák szépségkirálynővel

Image „Az istenhit számomra nagyon fontos" – nyilatkozta Tatjana Batinic, Ausztria tavaly megválasztott szépségkirálynője. Hitéről a 22 éves lány egy bécsi iskolában beszélt, ahová a helyi katekéta hívta meg.

 

Szokatlan hittanórával lepte meg tanítványait Siegfried Peherstorfer katekéta, aki a Favoriten negyedben található Műszaki Főiskolán a 2006-os osztrák szépségkirálynőt látta vendégül. A Bécsben született 22 éves lány őszintén vallott arról, hogy istenhite számára milyen nagy jelentőséggel bír. A vasárnapi szentmise számára a „pozitív gondolkodás része", és „erőt, eligazodást ad a mindennapokban" – mondta Tatjana Batinic.

Amint arról a fiatal lány beszámolt, vallásosságát a családjában tapasztaltak alakították. Kiskamaszkorában volt egy időszak, amikor fellázadt a vallás és a hit ellen, ám ez hamar elmúlt. Manapság a misére járás ugyanúgy hozzátartozik mindennapjaihoz, mint a rendszeres esti imádság. „A reggel sokszor hektikusan alakul, így legtöbbször csak akkor tudok imádkozni, amikor már elindultam" – vallotta meg Batinic. A pápalátogatást közelről kísérte figyelemmel, ott volt az Am Hof-templomnál  Benedek pápa érkezésekor, majd részt vett a Stephansdomban bemutatott pápai szentmisén is – írja a Kathpress hírügynökség.

 

Image 

Az 1985-ös születésű Tatjana Batinic az érettségi után tanítóképzőt végzett a Bécsi Pedagógiai Főiskolán. 2006 tavaszán előbb a „Miss Wien", majd néhány héttel később a „Miss Austria" címet is elnyerte. Jelenleg modellként dolgozik.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Bizalom nélkül minden nevelési, oktatási erőfeszítésünk hiábavaló. A leggondosabban elkészített levesben is elég egy légy irritáló jelenléte ahhoz, hogy ehetetlen legyen.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 20. szerda, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

Mekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube