Az ártatlanok lemészárlása ellen emelte fel szavát XVI. Benedek

1788345.jpgVéget kell vetni az ártatlan civil lakosság lemészárlásának, a fegyveres konfliktusokat tárgyalásos úton kell rendezni – hangsúlyozta vasárnap a pápa.

XVI. Benedek vasárnapi úrangyala imádságában a Szent Péter téren összegyűlt tömeg előtt imádkozott a világban zajló konfliktusok békés rendezéséért, kifejezve óhaját, hogy szűnjék meg a vérontás. Szobájának ablakából szólva a hívőkhöz hangsúlyozta: bátorságot kell meríteni ahhoz, hogy a viszályokat a párbeszéd és a tárgyalások útján simítsák el. Nem tett utalást arra, hogy konkrétan mely konfliktusokra vonatkoznak szavai.
Egyúttal sajnálattal állapította meg azt, hogy a keresztények közötti megosztottság mind a mai napig létezik. Ezért felszólította a hívőket, hogy imádkozzanak a keresztények egységéért is. Ezt azzal kapcsolatosan mondta, hogy január 18. és 25. között az idén is megrendezik a keresztény egység hetét.
MTI/erdely.ma

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Én nem egy lakatlan paradicsomra, egy megsemmisült állapotra vágyom, számomra az embertárs, a testvér jelenléte a mennyország, melyet Isten színről színre való látása szentel meg. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 29. vasárnap, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A végtelen körforgása

Hiszem, hogy erőfeszítéseink nem feleslegesek, Isten országának alapköveit, falait, tornyait rakjuk közösen. Mint ahogy eljön a szép idő, a tavasz, ugyanúgy hiszem, hogy eljön Isten országának mind jobb, mind nagyobb kibontakozása.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube