XVI. Benedek: Twitteren is kell prédikálni

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_1478950_nagy.jpgAz internetes közösségi oldalak nem virtuális világot alkotnak, hanem a valós élet részét képezik, segítségükkel el lehet juttatni az emberekhez az evangélium üzenetét - ez a fő gondolata annak az üzenetnek, amelyet XVI. Benedek a tömegtájékoztatás világnapja alkalmából intéz a hívőkhöz, és amelynek tartalmát csütörtökön ismertették a Vatikánban.

Május 12-én lesz a tömegtájékoztatás világnapja, a szentatya ebből az alkalomból minden esztendőben üzenetet intéz a hívekhez. A csütörtökön bemutatott dokumentumban a pápa ismételten felhívja a figyelmet a közösségi portálok rendkívüli jelentőségére, amennyiben szerinte azok elősegítik az új evangelizációt.
A kommunikációnak ezek a fórumai a katolikus egyházfő szerint hozzájárulnak az emberek közötti párbeszéd élénkítéséhez, de csak akkor, ha a szereplők tiszteletben tartják a magánélet szféráját, felelősségteljesen használják a világháló által nyújtott lehetőségeket, az igazságot szolgálják, szorosabbra fűzik az emberek közötti kötelékeket, és erősítik a családi élet harmóniáját.
XVI. Benedek a hit terjesztésének fontos színtereként tekint a közösségi oldalakra. Nem pusztán azért van szükség a kommunikációnak erre az új eszközére, mert a katolikus egyház lépést akar tartani a korral, hanem azért is, mert így mindenkihez el tudja juttatni az evangélium üzenetét.
Az igaz ügyet, a józan ész szavát hirdetők diszkrét hangját olykor teljesen elnyomja az információ hatalmas tömegének, a szenzációkeltésnek a hangzavara – írta XVI. Benedek. Szerint ezért kell megfelelő módon élni a közösségi portálok előnyeivel. Ennek különösen nagy jelentősége van az olyan keresztény közösségek számára, amelyek olykor földrajzilag és kulturálisan is elszigeteltnek érzik magukat.
XVI. Benedek Twitter-fiókja december 3-án jelent meg az interneten, a pápa egy érintőképernyős készülékről küldte el első bejegyzését. Kilenc különböző nyelvű fiókot használ, amelyeknek már több mint két és fél millió olvasója van.
Claudio Maria Celli bíboros, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke, aki csütörtökön bemutatta a sajtónak a pápai üzenetet, egy kérdésre válaszolva elismerte, hogy a Twitteren a szentatya nem csupán lelkes és dicsérő, hanem sokszor sértő üzeneteket is kap. "Nem ért minket meglepetésként a dolog" – mondta a bíboros, hozzáfűzve, hogy a Szentszék számolt ezzel a kockázattal, de – mint fogalmazott – megérte vállalni azt, ez az ára annak, hogy az egyház jelen legyen a világhálón.
MTI/index.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube