Bethlen Gábor- és Kós Károly-emlékév

A Szövetségi Képviselők Tanácsa február 23-án, szombaton, marosvásárhelyi ülésén határozatot fogadott el, amelynek értelmében a 2013-as évet Bethlen Gábor és Kós Károly emlékévvé nyilvánította, az RMDSZ Kulturális Főosztályának javaslatára.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 23 éve dolgozik az erdélyi magyar közösség jogainak kivívásán. Életerős és befogadó közösségként a szülőföldön való boldogulás, az otthonteremtés érdekében cselekszünk” – tájékoztatott hétfőn a Főtitkársági gyűlés keretében Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős főtitkárhelyettese.
A főtitkárhelyettes továbbá kiemelte, hogy idén két, a fenti eszmeiséget képviselő személyiséget ünnepelünk: Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának 400., illetve Kós Károly születésének 130. évfordulóját, akik mindketten az önálló, saját sorsa fölött rendelkező erdélyi magyar közösség megmaradását, gyarapodását tartották életcéljuknak, amely szülőföldjén méltó életet biztosít önmagának.
„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség követendő példának tartja Bethlen Gábor és Kós Károly hitvallását: a kitartó, konok építkezés, a nap, mint nap elvégzett munka, a magyar nyelvhez, önazonosságunkhoz való ragaszkodás biztosítja az erdélyi magyar nemzetközösség jövőjét” – hangsúlyozta a kulturális főtitkárhelyettes.
www.nyugatijelen.com

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube