XI. Szeretet Napok Győrben

Fotó: Ács TamásAz immár tíz éve változatlan "Adj örömmel!" - jelmondat idén is sokakat indított arra, hogy részt vegyen a Győri Egyházmegye által szervezett, bevételét teljes egészében Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő missziójára fordító Szeretet Napokon.

Az idén április 20. és 21. között megtartott rendezvénysorozat jótékonysági bállal kezdődött, melynek a győri Hotel Konferencia adott otthont. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt a rendezvény két fővédnöke, Dr. Pápai Lajos megyéspüspök és Simon Róbert Balázs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere. Rajtuk kívül rövid köszöntőt mondott Böjte Csaba ferences szerzetes, valamint Somogyi Tivadar alpolgármester. Ezután Farkas Zsolt és Várnagy Andrea művészházaspár, a Házasság Hete rendezvénysorozat idei arcai adtak rövid, lélekemelő zongorakoncertet. A vacsora alatt lehetőség volt tombola-vásárlásra, majd a nyitótánc után elkezdődött a vidám, zenés mulatság.
Másnap 10 órakor a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott ünnepi szentmisével vette kezdetét a az egész napos forgatag. Ezután új helyszínen, a győri püspökvár kertjében nyitotta meg Dr. Pápai Lajos megyéspüspök az estébe nyúló fesztivált, melynek Ungvári István, a Győri Nemzeti Színház színművésze volt a moderátora. Ez alkalommal szovátai gyerekek érkeztek Csaba testvérrel, akiket erre a hétvégére győri családok fogadtak és szállásoltak. Az ő műsoruk után rövid interjú következett Csaba testvérrel, majd a győri Speciális Szakiskola tanulói, Elek Zsolt balettművész, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola növendékei szórakoztatták a közönséget. A színpadi történéseken túl állatsimogató, kézműves játszóház, táblajáték-foglalkozás és légvár is várta a kicsiket-nagyokat. A város négy étterme példás összefogás keretében sok-sok adag ételt ajánlott fel a napközbeni étkezésre, melynek bevétele így szintén a dévai árvák segítését szolgálja - ahogy a misebor-kóstoló, a házisütemény- és a zsíroskenyér-kínáló bevétele is.
A 13 órakor fellépő Vastag Csabát, valamint a délután további fellépőit egyaránt tapssal köszöntötték az egybegyűltek. A 2010-es X-Faktor győztese mellett a győri Szentlélek-templom és Apor-iskola egyesített gitáros zenekara, a Szíj Melindával kiegészült, Illés- és Fonográf-slágereket játszó Country Arrabona, a folkzene világában kalandozó Arrabona Ensemble, valamint a vidám, kávéházi talpalávalóval szolgáló Hoppáré együttes szintén muzsikált Böjte Csaba árváiért. A gyönyörű napsütésben kivirult, s megtelt látogatókkal a püspökvár kertje, akik egy vidám, hangulatos napot tölthettek el az adakozó szeretet jegyében.
A két nap során összegyűlt adományok az előzetes számítások szerint bőven meghaladták várakozásainkat, az igazi élményt azonban a cselekvő jószándék megtapasztalása adja. Mindannyiunk érzéseit fogalmazta meg püspök atya a megnyitó során: lehet, hogy e rendezvénnyel Csaba testvérnek adunk, valójában azonban mi kapunk: szeretetet, összefogást.
Győri Egyházmegye/Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 5. szombat, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Adventben

A világvégén lesz Krisztus második eljövetele is. Az Egyház várja, hogy Urunk, Jézus újra eljöjjön, és láthatóan mindig velünk legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube