Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Pünkösdre várva!

b_300_300_16777215_00_images_stories_14_-_1-3.jpgPÜNKÖSD! Jézus Krisztus mondja: 'Ha elmegyek, Atyám új vigasztalót küld helyettem, a Szentlelket.' Olyan szép ez a bemutatkozás. A Szentírás a görög terminológiát, szakkifejezéseket vette át, ezzel a szóval nevezi meg a harmadik isteni személyt: paraklétosz. Aki a törvényszék előtt valakit vádolt, akit ma ügyésznek neveznénk, a diabolosz, ezt a szót használjuk a sátán megnevezésére. Aki védte a vádlottat, aki közbenjárt érte, aki mentegette, akit ma ügyvédnek neveznénk, ő a paraklétosz.

A Szentlélek a mi ügyvédünk, aki mellénk áll, aki mindenben segít, aki kivezet a bűnből, a bajból. A gonosz lélek az, aki el akar ítéltetni, be akar mocskolni, le akar húzni, össze akar törni. Ezek a kifejezések sokat jelentenek. Kinek ne lenne szüksége egy ilyen ügyvédre, egy mennyei segítőre, aki próbál felemelni, erővel, hittel, reménnyel eltölteni bennünket?! Nem kell félni attól, hogy a Szentlélek Úristen színe elé lépjünk. 

Nagyon jól tudom, hogy egyedül képtelen lennék naponta kétezer gyermeknek enni adni, nem tudnám megtenni a magam erejéből. Mégis úgy gondolom, hogy Isten enni akar adni ezeknek a gyerekeknek, ezért alázattal így imádkozom: 'Nézd Uram, én tudom, hogy nincs kezed, nincs lábad, de és oda szeretném adni neked a kezemet, a lábamat, hogy általam is tudj menni, szolgálni, enni adni a gyermekeknek.'
Szeretettel,
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ahogy a virág vágyik a fény után, hajlik a Nap felé, bennünk is megvan a végtelen jóság, szeretet, megértés, igazság, bölcsesség iránti vágy, és az a szép, hogy Istenben mindezeket megtaláljuk.(Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube