Dévai Szent Ferenc Alapítvány története röviden

b_300_300_16777215_00_images_stories_10265617_678052852255055_6705646829403369871_o.jpgVesztesek voltunk, mocskosak, büdösek, árvák, a társadalmi létrának az alján valahol, legalábbis ezt mondták rólunk az emberek régen. Azt híresztelték, hogy ezekből, soha de soha nem lesz semmi, mert nekik nincs senkijük, semmijük. Mit is adhatnak az ilyenek a világnak? Szennyből nem lehet értéket kihozni, ezért nem is foglalkozott velünk senki. Mígnem eljött a nap, amikor valaki azt mondta, hogy nem selejtek vagyunk, hanem kincsek, remekművek, Isten ajándékai a világnak.

 

 

Biztosan sokan kinevették és lenézték ezt az embert, de az is biztos, hogy nagyon sokan hittek abban, amit állított és megfogták a kezét, melléálltak. Felkaroltak minket, mint elesett katonát a bajtársa, és lám-lám, lassan már 25 éve, a „szennyből” igazgyöngyöket varázsolnak, annak ellenére, hogy ez elméletileg lehetetlen. Mindnyájan felnőttekké váltunk, és ki-ki családot alapított és élik a maguk szép életét, van, aki tanár lett és gyermekeket oktat, van, aki mérnök, építész vagy informatikus lett. Van, aki csak éli a maga egyszerű életét és nap, mint nap bemegy 8-10 órára a gyárban a lényeg, hogy egyikünk sem kallódott el, mindegyikünk hasznos tagjává vált eme társadalomnak, és napról napra azt lehet látni, hogy egyre följebb haladunk azon a bizonyos létrán. Mindez, azért mert van egy ember, aki kimerte mondani, hogy idézem: „Isten selejtet nem teremt”

És ez az ember, nem csak akkor állt mellénk, amikor bajban voltunk, hanem a jelenben is, annak ellenére, hogy kikerültünk a nagyvilágban és útjaink úgymond elválltak egymástól. Mint egy jó apa gondunkat viseli, amíg csak él, és nem „ideiglenes szeretetet” add nekünk, hanem olyan szeretetet, amely nem múlik el soha. Tettei által érezzük nap, mint nap ezt a szeretetet és hálásak vagyunk, köszönjük Istenünk, hogy a világ legjobb apjával ajándékoztál meg minket!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az a fontos, hogy az ember olyan hullámokat indítson el – jó gondolatokat, szavakat, cselekedeteket –, amelyek életet adnak, amelyekből a másik építkezhet, gazdagodhat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 22. szombat, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Különleges gyermek...

Különleges gyermek volt, születését, melyet angyalok adtak hírül a pásztoroknak, próféták jövendölték meg: „Íme, a szűz fogan, fiút szül.” [Iz 7,14]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube