Motorosok Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_motorossal.jpgIsten fizesse a kedves motorosok jóságát, gyermekeinkhez lehajló segítő nagylelkűket!

Csaba t.

 

 

15 éve,mikor legelőszőr találkoztam a Szent Ferenc Alapítvány nevével , a srác akitől legelőszőr hallottam hogy van egy gyerek sziget Déván,hogy van szenvedés,hogy vannak éhező gyerekek…hogy van nyomor…hogy nem mindenki olyan szerencsés mint én magam voltam s vagyok …elnyűt fülhallgatós magnóján ezt a dalt hallgatta újra meg újra ,még akkor is mikor mesélt…annyi szünetet véve csak hogy vissza tekerje a szalagot vagy kikapcsolja mihelyt az véget ért. Azóta mikor úgy érzem ,hogy összecsap a hullám a fejem fölött a mindennapokba ,úgyan az a rossz minőségbe hol felerősödve hol elhalkulva zenei kíséretben csak a vonat kerekének kattogását hallva ,fülembe cseng az énekes rekedtes hangja mintha a lelkiismeretem újra meg újra elmesélné vagy eszembejutattná hogy…Sose vártam áldott nagy csodát

Úgyanúgy éltem, mint bárki más

Hittem, hogy nincs két féle fájdalom

Csak az ami vérzik, a többit eldobom


Amikor már nincsen folytatás

Magam ellen nem véd semmi más

Érzem, hogy nincs több felvonás

Fel a magas Égig küldök egy fohászt


REFRÉN:

Hozzád szólok, ha kell

Jöjj nézz le rám!

Téged hívlak

Ne mondd azt, hogy késő már

Hozzád szólok, ha kell

Jöjj nézz le rám!

Téged hívlak

Segíts már! Várok Rád! Várok Rád


Megölelt az átkos büszkeség

Térden állva sosem kértem még

És most, most állva mégis fájlalom

Könyörögni kéne, Hallgasd meg dalom

Bár ez idáig sosem volt releváns számomra ki énekli, hisz a szöveg az ott volt a fejembe,az elmúlt napok eseményei valahogyan révezettek, hogy rákeressek a szövegre, mert kedves motorosok,megjelenésetek és meleg szívetek két olyan ellentét, mint a dalszöveg és a rock együttes ,aki énekli. Felejthetetlen pillanatok azok a percek, amikor begördültetek a kapun,megcsodálhattuk motorjaitokat és Titeket ,és hátatok mögé pattanva belekóstoltunk abban a szabadságérzetbe, amit a szél, a nap,s persze az eleredő eső a motorjaitok hátán élményként kínált. Jó volt érezni az Ég madarainak szabadságát melyekről az Atya gondoskodik,jó volt érezni azt a szeretet mellyel kőrbe öleltetek.
A Jóisten áldjon Titeket és hálás szívvel köszönjük hogy Értünk felválaltátok annak a nagy Útnak viszontagságait csak hogy megörvendezdhessetek és segítsetek céljaink elérésében.
Köszönjük az ISMERŐS ARCOKNAK és a SHADOWS- együttesnek, hogy a zuhogó esőben a zene akkordjain búcsúztattátok e jeles napot . Köszönöm azon csíkszeredai polgároknak, akik az eső ellenére velünk ujjongtak és ünnepeltek.
Csodákat ma sem várok,mert csodákkal tele ,telnek a napjaim s olykor- olykor , ha megölel az átkos büszkeség nem szégyellek letérdelni imádkozni pont úgy, mint ahogy Ti, kemény külsejű motorosok lehajoltok hozzánk segíteni. maradok, kisebb testvéri szeretettel:
Zsóka nevelőnő