Felszenteltük a Vigasztaló Szentlélek tiszteletére, a gyimesbükki gyermekvédelmi központunkat.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/thumbs/img_7525.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/thumbs/img_7525.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/viewsize/img_8011.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/viewsize/img_8011.jpg

Kedves Testvérek!

Image A Szentháromság kegyelméből egy újabb lépést tettünk Isten országának építésében. Felszenteltük a Vigasztaló Szentlélek tiszteletére, a gyimesbükki gyermekvédelmi központunkat. Számomra igen nagy örömet jelent ez a szép, új, egészséges, háromszintes, 40-45 gyerek befogadására alkalmas, konyhával, ebédlővel felszerelt otthon felszentelése.

Két évvel ezelőtt a Bákó megyei Rekecsenyben letett alapkő helyén, ha nem is tudtuk az otthonunkat megépíteni, de immár, az ugyancsak Bákó megyében lévő Gyimesbükkön, sikerült megvalósítani ezt azt az otthont, melyet a bajbalévő gyimesi, moldvai gyerekeknek ajánlhatunk, hogy ne román állami árvaházba kerüljenek, hanem  nemzeti és vallási szempontból  testvéreik szerető karjaiba. Én úgy érzem, célunkat részbe elértük és ha majd innen, mint egy kiépített hídfőállásból, lehetőségünk lesz szeretettel, ferences szolgáló egyszerűséggel tovább lépni Rekecsenybe, hogy ott megépítsük a Béke Királynője tiszteletére szentelendő otthont, akkor alázattal és azonnal lépni fogunk.

Gyimesbükki házvezető házaspár: Ciobotáru György és Évike, ("György Ciobotaru" <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>,  tel: 0040-743312006). Hiszem, hogy megfognak tenni mindent, hogy a Szentcsalád Názáreti otthonának a mása legyen a gyímesi, Vigasztaló otthonuk. 

 

Image

Kötöttünk egy partnerségi szerződést a helybeli Dani Gergely tiszteletére szentelt, magyar iskola vezetőségével, melybe mi, mint szociális kollégium, vállaljuk az ö iskolájukba beiratkozott, szociális gondokkal küzdő gyermekek bentlakásos elhelyezését. Salamon József, a helybeli plébános nagy szeretettel vállalta a gyermekeink, munkatársaink, lelki gondozását. Remélem, hogy majd én is fogok tudni gyakran szentmisét bemutatni Főegyházmegyénk legkeletibb oltárán. A helybeli állami, polgári hatósággal is úgy érzem, hogy sikerült a lehető legjobb viszonyt kialakítani.  Így, mint jó ferences kisebbtestvérek, szolgáló szeretettel, tiszteletben tartva a meglévő gyímesvőlgyi, moldvai oktatási rendszer sajátosságait, Istenben bízó lélekkel bátran megpróbálunk  jelen lenni azon gyermekek számára, kiket  a  gondviselő  Úristen  hozzánk vezet. Mi ott is, akárcsak minden házunkban, egyűtműködésre készen, vállalkozunk, hogy a helybeli hatóságokkal, emberekkel partnerségben szolgáljuk a gyermekek lelki, szellemi, fizikai növekedését, kibontakozását.
Ahogyan a csatolt képeken is látható, nagyon sokan megtiszteltek a jelenlétünkkel, a házszentelés alkalmából. A gondviselő Isten, - bár előtte való napokon is, és utána is sokat esett, - csodálatos szép idővel ajándékozott meg, így az ünnepség nagyon szépen zajlott le, e csodaszép völgyben. Mivel rengeteg rendőr is ügyelt ránk, így semmi féle gond, baj nem történt. Szívből köszönöm az együttműködési lehetőséget a rend őreivel, példás jelenlétükkel, bennem nagyon sok előítéletet bontottak le.

Szeretettel köszönöm mindazoknak a jóságát, akik segítettek megépíteni és beindítani, ennek a szép völgynek, a Vigasztalás házát. Ígérem, hogy gyermekeinkkel imádkozni fogunk, hogy a gondviselő jó Isten ezerszeresen viszonozza jóságukat, és gondjaikban, bajaikban vigasztalja meg őket jóságosan.

 

 

{google}1729629219322260620{/google}

 

{google}7704097217385939564{/google}

 

{google}-6938588552198125012{/google}

http://www.magnificat.ro/portal/index.php?option=com_zoom&Itemid=31&catid=414&PageNo=1
http://www.magnificat.ro/portal/index.php?option=com_zoom&Itemid=31&catid=415&PageNo=1

Szeretettel, Csaba t.

 

{zoomcat catid=414}

 

{zoomcat catid=415}

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube