A csoda megtörtént

b_300_300_16777215_00_images_stories_Otthonaink_Kovaszna_20170508231935.jpgMegújult, kibővült a kovásznai Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ. A munkálatok 80 ezer euróba kerültek, a költségeket a sepsiszentgyörgyi és rattenbergi Rotary Klub vállalta magára. A felújítás befejezését kisebb ünnepséggel tették emlékezetessé. Szombaton az otthonba látogattak az adományozók, a több mint húszfős csapatot zenés előadással lepték meg a vendégfogadók.

A rendelkezésre álló pénzösszegből a tetőtérben két tejesen új szobát, fürdőt, előszobát építettek. Vészkijáratot alakítottak ki, felújítottak még két fürdőt, napelemes vízmelegítő rendszert szereltek, új kazánt kapott, kibővült a hőközpont, külső javításokat is elvégeztek. Új bútorzatra is tellett a pénzből, például a konyhába, amelyet gépekkel – fagyasztókkal, mosogatógéppel – is felszereltek. 
Kész csoda, hogy ez megtörténhetett – számolt be az eredményről Kolozsi István, a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó kovásznai otthon vezetője.
A Rotary Klubbal való kap­csolatot a véletlen hozta. 2014-ben a kovásznai Kiwanis szervezet egyik rendezvényén szerepeltek az otthon lakói, előadásukra felfigyelt a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub akkori el­nöke, Fülöp László. Meghívta őket, a Szent György Napok alkalmával lépjenek fel a Sugás vendéglőben, így kezdődött a kapcsolat. Fülöp László közbenjárására és ajánlására döntött úgy a sepsiszentgyörgyi és rattenbergi Rotary Klub, hogy pénzadománnyal segíti a kovásznai gyermekotthont – elevenítette fel a történéseket Kolozsi István.
A központ pillanatnyilag 38 gyereknek jelent otthont, óvodástól líceumi végzősig minden korosztály megtalálható. Vannak új jelentkezők is, akik ősztől költöznének ide. Egyik lakójuk a kézdivásárhelyi tanítóképzőben folytatja tanulmányait. Azt szeretnék, ha a gyerekek élnének az otthon nyújtotta lehetőségekkel, ha kihasználnák tanulmányi előmenetelük, személyi fejlődésük szempontjából is – fogalmazott Kolozsi.
Nem panaszkodnak az emberek adományozó kedvére, pénzt, zöldségeket, pityókát, káposztát, két levágni való disznót kapnak évente ajándékba. Most a hideg évszakra való tűzifa összegyűjtése az egyik legnagyobb kihívás, száz méter fára van szükségük. Ebből húsz méter megvan, a polgármesteri hivatal a város zöldövezeteiben végzett fametszési munkálatokból visszamaradt, tüzelésre használható fát ajánlotta fel az otthonnak – tudtuk meg az otthon vezetőjétől.
Bokor Gábor
www.3szek.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az emberek nem egyszer használatos zsebkendők, ha összekenődnek, akkor kukába dobjuk őket, az lenne jó, ha kimosnánk, kikeményítenénk, kivasalnánk a bűnbánatban, a bűnbocsánatban, hogy össze tudják magukat szedni. Jézus Krisztus hányszor lehajolt egy-egy emberhez, hogy felemelje.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 28. csütörtök, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Új gyerek

Amikor új gyerek kerül be hozzánk, a legtöbb tele van félelemmel, szorongással, ezért félrehúzódik; de ha szerető jósággal vesszük körül, otthonra talál a mi nagycsaládunkban, és bármilyen sokan vagyunk is, megtalálja a maga kis helyét.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube