Kovásznai nyári beszámoló

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Nyari-elmenyek/viewsize/biro-atya-trambulin008.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Nyari-elmenyek/viewsize/biro-atya-trambulin008.jpg

Kolozsi Noémi a gyerekekkelIsmét eltelt egy gyönyörű nyár, kánikulával és viharokkal, szélcsenddel és frissítő esőkkel! Ennek a nyárnak volt azonban egy óriási hibája: igen hamar eltelt, alig örvendtünk a jöttének és máris tovasuhant...mint egy kedves szerelem, melyre mindig szívesen emlékezünk.

 

Mihelyt kiadták a nyári vakációt, neki is fogtunk a meszelésnek, rendbe tettük a konyhát, a fiúk lakrészét és a többi helyiséget is megigazítottuk. Minden zeg-zugot átnéztünk, kibányásztunk minden eldugott zoknit, alsóneműt és papír fecnit, elcsodálkozván a gyermekek leleményességén, hisz a leglehetetlenebb helyekre voltak elrejtve ezek a kincsek. Alaposan kitakarítottunk mindenhol, fertőtlenítettünk és vártuk a vendégeket.

A kertben folyamatosan gyomláltunk és kapáltunk, ennek a tornának az lett az eredménye, hogy rengeteg hagymánk, zöldfuszulykánk, salátánk, tökünk,petrezselymünk és zellerünk termett. A fuszulykát lefagyasztottuk és a zöldfűszereket is, sőt tököt is, habár a tökfőzelék nem arat osztatlan sikert a gyermekek körében.
A füvet is rendszeresen nyírtuk, a virágoskerteket gondoztuk.
Egy vihar alkalmából a tetőnk egy kissé megrongálódott, házilag megjavítottuk. Csapokat javítottunk és elvégeztük a karbantartási munkákat.
Feldolgoztunk és elraktunk 30 méter fát és cándrát. Megtörtént, hogy amint a Déva vára, a mi farakásunk is leomlott reggelre és újra kellett rakni. Mindannyiunk örömére...
A ruha raktárt teljes egészében átnéztük, rendbe tettük. A fölöslegből szegényeknek is adtunk. Meglátogattunk több szegény családot is.
Eltettünk télire uborkát, meggyet, paradicsomot, lecsót, zakuszkát.
A nyár folyamán elintéztünk néhány engedélyt, most már közel állunk az akreditáláshoz. Házunkra villámhárító került, füstérzékelő és a kijáratokat jelző villanylámpák.
A nyárra is itt maradó gyerekeink angol, anyanyelv és hangszer órákban részesültek. Minden házimunkában ügyesen segítettek. Többször kirándultunk a környéken, fürödtünk a hűs erdei patakokban.
Táborban is több gyermekünk volt, kettő az iskola által szervezett Csipkésben, 10 a rétyi furulya  táborban. A tízből öt gyerek esztelneki volt. Magyarországra is kijutottunk, pontosabban Galambokra, erről a táborról, valamint a furulytáborról is részletes beszámolót küldtek a munkatársaink.
A Nyárád mentéről egy hétig itt táboroztak napközis gyerekek, aranyosak és jól neveltek voltak, hála Puiu Aranka és munkatársa lelkiismeretes munkájának.
Kaptunk egy trambulint, mindenki lelkesen használja.
Volt még millió apróság, amit nem is érdemes említést tenni.
Köszönjük mindenkinek, aki támogatta munkánkat, táborozásainkat. Köszönjük Csaba testvér mindennemű segítségét.
Szeretettel,

Noémi és István

{zoomcat catid=686}