Levél Kovásznáról

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont igazgatója, szülői bizottsága, diákszövetsége és tanári kara összefogott és gyűjtést szervezett a Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon javára.

Kedves Csaba testvér!
A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont igazgatója, szülői bizottsága, diákszövetsége és tanári kara összefogott és gyűjtést szervezett a Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon javára. A gondolat hagyomány-teremtő kíván lenni, az igazgató úr elmondása alapján minden évben szeretnének ilyen kezdeményezést.
A felhívás nem remélt visszhangra talált a diákok körében, hisz az 1200 diákból 850 megmozdult és adományával megörvendeztetett minket. Nagy vonalakban 400 kg liszt, 275 kg cukor, 91 liter olaj, 98 kg rizs, 200 üveg lekvár, 130 darab konzerv, 88 kg máléliszt és még sok minden gyűlt össze.
A diákok mellett természetesen nagy szerep jutott a szülőknek, tanároknak is.Megható volt látni, amint a legkisebb gyermek is igyekezett hozni valamit kosarunkba.
Az akció öt napig tartott, majd az iskola igazgatója, aligazgatója, a szülői bizottság elnöknője, a diákszövetség három tagja és egy kedves anyuka személyesen jöttek el és adták át ajándékainkat.
Nagy örömet szereztek nekünk és valljuk, hogy nem veszhet el az a nemzet, melynek tagjai összefognak egy nemes cél érdekében.
Hálásan köszönjük mindenkinek nagylelkű adományát, Isten adjon ezer annyit!
Szeretettel,
Noémi
-----
Kedves Csaba testvér!
2010 december 16-án megtartottuk hagyományos karácsonyi előadásunkat, melyre meghívtuk a város papjait, vezetőit, tanárait, diákjait, támogatóinkat és mindenkit, aki úgy érezte, hogy szívesen töltene velünk egy-két órát.
Istennek hála az előadás nagyon jól sikerült, a gyerekek négy lány gitár kiséretével énekelték a Csendes Éjt, furulyásaink két szólamra furulyáltak, énekeltünk saját szerzeményű karácsonyi dalt, szavaltunk és előadtunk egy rövid pásztorjátékot.
Polgár-közeli rendőr barátunk is énekelt nekünk két dalt, majd a helyi baptista lelkész átadott minden gyereknek és felnőttnek egy-egy cipős doboznyi ajándékot. A többi vendég sem érkezett üres kézzel, édességet, gyümölcsöt, tanszereket hoztak nekünk. Mi finom fánkkal és forró teával kínáltuk őket. Mindenki jól érezte magát, a gyerekek örvendtek az ajándékoknak, mi örvendtünk az ők örömének... szép este volt!
Hála és köszönet minden jóakaratú embernek, a kis Jézus adjon boldog Karácsonyt!
Szeretettel,
Noémi