Szovátai beszámoló

Nagy örömmel köszöntünk Szovátáról,ahol gyermekeinknek nagyszerű élményekben van részük, megosztják legszebb nyári napjaikat a táborozókkal.
Szeretném megköszönni és egy kis betekintést nyujtani a vakációs életünkbe, mindennapjainkba, amit 2006 nyarán megtapasztaltunk.
Istentől megáldott Jótevőink!

Csodálatos volt az első zenetábor a gyerekeinknek, ahol sok értékes napot töltöttek a TOK -ban, Nagy Vera nővér és Czakó Gabi szervezésében. Sok új dallal, népdal és furulyatudásukat gazdagítva érkeztek haza a zenészeink.

Felejthetetlen programokat kaptunk a győri főiskolásoktól és a szovátára érkező kedves önkéntesektől, akik idejüket, izikai-szellemi erejüket, szeretetüket, tudásukat, barátságukat ajándékozták gyerekeinknek.

Minden napközis csoportnak volt lehetősége táborozni a szép, kényelmesen felszerelt Szent József Otthonban. Telt háznak örvendhetett házigazdánk, kedvenc védőszentünk, Szent József.

Megfordult itt több sokgyerekes család is, de betért egy özvegy is a gyerekeivel megpihenni, fürödni a tavakban.

A nagycsaládos tábor utolsó napján a környékbeli szegény-népesebb családok is résztvettek a záróünnepségen, ahol Dalma aszony hozta a gyerekeknek az édesség-ajándék meglepetést és velünk ünnepelt. Dánél Sanyi, az egyik táborszervező, fazekasságra és egy kedves népdalra oktatott: "Nem kapálok, nem kaszálok, fazekas inasnak állok..."

Részt vettünk a köszvényesi táborban, amit szintén a fent is emlitett Vera nővér és Gabi szeveztek, ahová 80 szovátai szegény és Szent József otthonos gyereket szállitattunk a felnőttek kiséretében három napra.

Napközis gyerekek táboroztak Farkas Kati szervezésével a gyimesi hegyekben. Olyan megható volt az elválás a tábor végén, amikor a gyerekek sírva sikitották "hogy velünk még soha senki nem beszélt ilyen szépen", és megneveztek alig érthető zokogásban minden pótmamát, csapatvezetőt. Nem sok bátorítást várhattam a táborvezetőktől sem, akik szintén folytott sirásból hallaták "csodálatos gyerekek voltak ,köszönjük". (Magam is örömkönnyeket hullattam)...

Aztán a varázslatos marcali tábor, ahonnan megérkezve a pujáink kifogyhatatlanok a szóból, a hálálkodásból,a balatoni Iván atya, és jóságos híveinek szeretetéről mesélnek.

Sátortábort ajándékoztak Szentannai Pál és Sanda Tamás a regnumos fiatalokkal 60 gyerekünknek, akik felejthetetlen élményekről mesélnek társaiknak a barangolásaikról, a természetben tapasztalt élményeikről.

Szépkenyerűszentmártonban a gyerekek keresztszülei tették lehetővé a táborozást, a torockói gyönyörű sziklák közötti mászkálást 10 napig Márta vendégszeretetének köszönhetjük.

Szekesfehérvári cserkészcsapat és már visszatérő támogató barátaink Lengyel Laci és Tünde tették lehetővé a cserkésztábor szépségeit a nyárádmenti-napközis gyerekek és nevelők részére.

A munkatársink is résztvettek Maugli és Robi atya támogatásából egy nagyszerű tengeri -hegyi turán és hálásan számoltak be, dicsérve Isten jóságát, nagyságát.

Hálatelt szívvel én is dicsérem az Istent a sok szép gyereknapért, kacajért, mosolyért, pusziért, amit kedves jótevőnk, nektek köszönhetünk, akik akár imátokkal, akár kétkezi segítségetekkel, akár anyagi támogatástokkal hozzájárultatok az élethez. Isten áldását kivánom rátok, családtokra, életetekre.

Hálás szeretettel gyerekeink és munkatársaink nevében P. M.