Az Úr békéje legyen veled!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_26056083_1594455210630091_4280236116379523784_n.jpgÉvekkel ezelőtt kaptam ezt a levelet Markó Piroskától! Sok mindent elárul az ő gyermekeket szerető szép lelkéről. Sok-sok ember nem vállalja a saját gyermekét, Piroska a más gyermekeit, még szabadság ideje alatt is mint sajátjait szerette, gondozta! Sokszor azért imádkozom, hogy a családban felnövő gyermekek saját szüleiktől annyi szeretetet, törődést, hasznos időt kapjanak, amennyit a Szent Ferenc Alapítványnál felnövekvő gyerekek kapnak az őket befogadó nevelőktől!  

A nevelőnő temetésén bár senki sem kérte, a gyermekei maguktól vették a keresztet, a koszorút és hozták a sírhoz!

Nyugodj békében kedves Piros! 

Imádságos szeretettel, 

Csaba t. 
Az Úr békéje legyen veled!
Nem tudom hogyan kezdjem levelem, köszönöm a bizalmad és köszönöm a szereteted! Köszönöm, hogy az életemben voltál, mellettem álltál és segítettél kibontakoznom, felnőni, önmagam megtalálni, szeretni és elfogadni. Hogy megláttad bennem azt, hogy közösségben szeretnék élni, s rám mertél bízni dolgokat, gyerekeket. Érdekes az Istennek az útja, az hogy találkoztam veled ott a kiruji táborban, és te mellém álltál és egy darab úton elkísértél. Emlékszem az aznapi prédikációdra, hogy Jézus is olyan gyerek volt, mint a többi, rongylabdával játszott és figyelt édesanyja szavára, hogy az Isten olyanná lett, mint mi, és életének ezzel a lépésével azonosult velünk, emberré lett. Találkozások.... El is mehettél volna mellettem akkor és talán most nem itt lennék és nem ezt csinálnám, de az Úrnak más volt a szándéka az életemmel, és megismertük egymást.
Sajnálom és bocsánatot kérek ha az eltelt évek alatt megbántottalak szóval vagy cselekedettel, ha nem tudtalak úgy szeretni téged, hogy személyes szabadságod meghagyjam.
Testvérem vagy az Úrban!
Sebesen vagyok a gyerekekkel, eljöttem egy pár napot, Leó meghívott és én elfogadtam. Igaz ő nincs itthon, egész héten Kolozsváron van, majd csak hét végére ér haza!  Vasárnaptól ötön vagy haton Dévára mennek táborba, így még egyszer nem kell lehoznom őket. 
Érdekes dolog amire rájöttem, hiányzik a kolostor, hiányzik az első idők nyüzsgése, amikor Déván voltam. Leállhatok egy kicsit, bemehetek a kápolnába, részt vehetek a szentmisén minden nap, a gyerekek megismerhetik és megtapasztalhatják a ferences élet lelkiségét, emberközelségét. Szeretettel fordulnak a gyerekek felé.
Matyinak sikerült ma a vizsgája, hetest kapott, örvendek neki és jóleső érzés arra gondolni, hogy ha rövid ideig is de én is neveltem őt. Nagyszerű felnőtt lett belőle.
Benjamin ma sütött kenyeret a mi részünkre is, és bejglit aminek a gyerekek nagyon örvendtek. Ma Sebestyén is átutazóban van itt. Már rég láttuk őt, a gyerekek örvendenek neki is. Rég ültünk le mi ketten beszélgetni, tudom sok a dolgod, feladatod, de néha eszembe jutnak az első idők amikor este hazaérkeztél, körbe ültünk Cuciékkal és beszámoltál hol jártál.
Most esik az eső, Matyi felvett a Csingiling rajzfilmből 3 részt, és a gyerekek megnézik majd azt. A tegnap zöldborsót szedtünk le a száráról, ma a kenyérsütést tanulták Benjamintól. Elgondolkoztam azon, hogy a kolostor az életem része, ha nem is tudatosult még ez teljesen bennem eddig. Legyen veled az Úr minden szeretetével, így sikerült megtartanom a megígért tábort a gyerekeknek. Szükség van a játékra és az együtt töltött időre, szükség van a kiszakadásra, hogy a kapcsolatok erősödjenek.
Szeretettel, legyen szép napod, 
Piros.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube