Böjte Csaba volt a győri Szeretet Napok vendége

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_cstgyor15.jpgImmár tizenharmadik alkalommal rendezték meg május 10-én Győrben a Szeretet Napokat, melynek teljes bevételét a kezdetektől fogva Böjte Csaba erdélyi gyermekmentő szolgálatának javára fordítják – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

Rombauer Tamás szervezőmunkájának köszönhetően idén is csatlakozott a programhoz a Csillagösvény a Dunántúlon elnevezésű körút: május 7-én, csütörtökön és május 8-án, pénteken a tatai kapucinus templomban, május 9-én, szombaton Lébényben, május 10-én, vasárnap este pedig Gyermelyen vendégeskedtek Böjte Csaba testvér és a gondjaira bízott gyermekek. Az idén május 10-én megtartott fesztivál a hagyományoknak megfelelően ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött délelőtt tíz órakor a Nagyboldogasszony-székesegyházban.
Csaba testvér szentbeszédét a csíksomlyói Szűz Mária-szobor ötszáz éves jubileumának felidézésével kezdte, s örömmel adta át a szobormásolatot, amelyet az egyházmegye számára hozott ajándékul. A szónok ezután az egykori török hódítás és a Dózsa-féle parasztfelkelés eseményei kapcsán rámutatott, hogy a csíksomlyói Szűzanya megjelenése Isten válasza volt a földi szörnyűségekre. „A Boldogságos Szűz Mária királynőnk és védelmezőnk lett” – fogalmazott Böjte Csaba. A Magnificatot éneklő Mária örömteliségét hangsúlyozó szerzetes ezután a szent család két fontos tulajdonságára hívta fel hallgatósága figyelmét. Elsőként a bizalom erényét említette: a szálláskeresés előtt Mária és József várhatott volna egy „mennyei GPS-re”, isteni jelre vagy „pályázati kiírásra”, ám ők ehelyett elindultak, bízva Isten segítségében. A szónok hangsúlyozta, hogy manapság annyi mindenre várunk, s feltette a kérdést: Pünkösd küszöbén hívjuk-e a Szentlelket? Mária mert Istenben bízó lélekkel elindulni, s nekünk, Kárpát-medencei magyaroknak is a szeretet mindent felülíró törvénye kell, hogy iránymutatás legyen – hangsúlyozta.
Böjte Csaba ezt követően a szent család újabb tulajdonságát emelte ki: az összefogást. Amikor a tizenkét éves Jézus eltűnt, Mária és József nem egymásban keresték a hibát, hanem közösen keresték elveszett fiukat. Egy személyes történetet felidézve a Csaba testvér hangsúlyozta, hogy összefogás és szeretet nélkül nem tudunk közös tündérkertet felépíteni a Kárpát-medencében. A ferences szerzetes végezetül minden jelenlévőt meghívott, hogy közösen ünnepeljenek a csíksomlyói búcsún.
A szentmise után a győri Püspökvár kertjében ünnepélyes megnyitóval kezdődött az egész napos vidám forgatag. Pápai Lajos megyéspüspök köszöntője után Somogyi Tivadar győri alpolgármester beszélt, majd a Tusnádfürdőről érkezett gyerekek és a győri Arrabona Ensemble műsora után Morvai Noémi műsorvezető-házigazda beszélgetett Böjte Csabával. Az idén több újdonságot is felvonultató, kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást nyújtó fesztivált Szíj Melinda fellépése zárta, melyre megtelt a Püspökvár kertje.
Fotó: Ács Tamás
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube