Bűnbánati Zarándokúttal készüljünk nemzeti ünnepünkre!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_Antoine-de-Saint-Exupry--Fohsz.jpgTársadalmunk megosztott, egymásba vetett bizalmunk, szeretetünk napról-napra töredezik, mállik! Egyházunk, népünk, mint a kötőanyag nélkül maradt falak, a szeretet, a bizalom nélkül düledezik, roskad. Több mint ezer évvel ezelőtt Szent László király, az akkori bizalomvesztett, egymásnak hátat fordító, sok esetben nyílt polgárháborús konfliktusba keveredett népünket, 1083. augusztus 15-én közös bűnbánati szent időre hívta. Ő maga is elzarándokolt Visegrádba, hogy ott Salamon királlyal, - kivel véres csatát is vívott, - kiengesztelődjön. László valóban komolyan vette a kibékülést, hitt a keresztény kiengesztelődésben, ezért feltétel nélkül elengedte az életére törő Salamont! 

Készülünk augusztus 20-ra, népünk, nemzetünk szent ünnepére. Előtte, augusztus 17-én egy bűnbánati zarándokutat szervezünk Visegrádra. Szeretnénk a kiengesztelődés útján elindulni egy békésebb, tisztább, igazabb világ felé, ezért a Mária Rádió szervezésében, 2019. aug. 17-én, szombat délelőtt 10.00 órakor elindulunk a szentendrei Skanzen ősi kápolnájától - Visegrádra, egy 16 kilométer hosszú bűnbánati zarándokúton, hogy ott a jelenlevő papokkal együtt egy szentmise áldozatot mutassunk be, Isten gyógyító szeretetét kérve. 

Megbékélés zarándoklat útvonalterv

Nem tudsz velünk tartani? Nem baj, a lényeg, hogy nemzeti ünnepünk előtt elindulj és megkeresd Szent László király példájára a magad  "Salamonjait", azokat a személyeket akikkel haragban vagy, akik valamilyen okból kifolyólag haragszanak, neheztelnek rád! Merjünk Isten előtt is tetsző kompromisszumot kötve, bűnbánatot tartva a szeretet útjára lépni, istengyermeki szabadságunkat visszanyerve, jó testvérekként együtt ünnepelni, egy békés holnapot építeni.
Szeretettel várunk!
Csaba testvér s a Mária Rádió szerkesztősége.