Rockballada Csíkszeredában a Béke Királynője Iskolaközpont felépítéséért

Jótékonysági rendezvényre kerül sor Csíkszeredában a moldvai Rekecsinben megépítendő első csángóföldi magyar iskolaközpont felépítésének támogatására. A csíkszeredai Agora Alapítvány és a Szent Kereszt Főplébánia 2005. május 14-én este 21 órától egy nagyszabású szabadtéri koncertet szervez, amelyen a helyi Role együttes a Pille című rockballadát mutatja be.


A Pille rockballada segélykiáltás, amellyel fel szeretnénk hívni a figyelmet a csángók napjainkban zajló szétszóródására. A mű úttörő szerepet vállal a moldvai magyar néphagyományok számára a korszerű hang- és fénytechnika, modern hangszerelés eszközeivel, egy jóval szélesebb, mai közönségréteg felé. Általa megpróbáljuk ráirányítani figyelmet a moldvában még fellelhető népi értékekre, elősegítve megismerésüket, megbecsülésüket.

A jótékonysági előadás fő célja a figyelemfelkeltés egy nagyszabású gyűjtés megindítására az első moldvai magyar iskolaközpont felépítésének támogatására.

Szeretettel meghívjuk, jöjjön el a Pille rockballada bemutatójára, és járuljon hozzá Ön is a Béke Királynője iskolaközpont építéséhez. Segítsük adományunkkal a moldvai csángómagyar testvéreink megmaradását!


Agora Alapítvány,2005-05-07 -

http://www.erdely.ma/