Felavatta csíkszeredai kirendeltségét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány

Ünnepélyes, családias hangulatban avatták fel tegnap a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszeredai kirendeltségét és információs irodáját. Az irodát kettős céllal nyitották meg: egyrészt találkozóhelyül szolgál majd a csíkszéki sokgyermekes családok számára, ugyanakkor segíteni is kíván a bajbajutottakon.


Ünnepélyes, családias hangulatban avatták fel tegnap a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszeredai kirendeltségét és információs irodáját. A Müller László utca 3. szám alatti irodát kettős céllal nyitották meg: egyrészt találkozóhelyül szolgál majd a csíkszéki sokgyermekes családok számára, ugyanakkor segíteni is kíván a bajbajutottakon. „Figyelni kell egymásra, fontos a gyermekelhagyás megelőzése” – mondta a megnyitón Böjte Csaba dévai ferences szerzetes, az alapítvány vezetője. Hargita megyében egyébként a Szent Ferenc-alapítvány különböző házaiban mintegy 25–30 gyermek gondját viselik. „Nem véletlen, hogy a központot a karácsonyi ünnepek előtt nyitjuk meg. Számunkra, a nagycsaládosok számára ez igazi betlehemi otthont jelent” – mondta Dánél Sándor, a nagycsaládosok csíkszeredai egyesületének elnöke.

A Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért egyelőre tizenkét olyan családot tömörít, amelyben négynél több gyereket nevelnek. Dánél Sándor szerint – aki hétgyermekes családapa – a nagycsaládokat mostohagyerekként kezeli a kormány, szükség van tehát arra, hogy összefogjanak és egymáson segítsenek. A most megnyitott központ lehetőséget ad a találkozásra gyerekek és szülők számára. Az egyesület egyik lényeges célkitűzése, hogy kiépítse és működőképessé tegye a kapcsolatokat a csíkszéki sokgyermekes családokkal. A most felavatott központban külön terem áll a szülők rendelkezésére, ahol előadásokat szerveznek majd számukra.

A Kárpát-medencében egyébként immár tíz éve tömörülnek egyesületbe a nagycsaládosok. A magyarországi Nagycsaládosok Szövetségének összesen huszonöt tagegyesülete van Erdélyben, a Vajdaságban, Magyarországon, valamint a Felvidéken.

D. Balázs Ildikó, Krónika

Forrás: http://erdely.ma/jotekonysag.php?id=14810

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyiunkban ott van a holnap szentje, de az alávaló gazember is. Nem bíróknak kell lennünk, hanem orvosoknak. Álljunk a tévelygők mellé, és segítsünk nekik levetni a páncéljukat. Sohasem szabadna elfelejteni, hogy minden Saulban ott lapul egy szeretethimnusz. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 21. szerda, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube