Kiutak a válságból

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.“

Csaba testvér

 

 

M E G H Í V Ó
BÖJTE CSABA OFM
Kiutak a válságból
Időpont és helyszín : 2012. március 2., péntek, 19.00 óra, Magyar Katolikus Misszió Döpfner Háza, Oberföhringer Str. 40, 81925 München
Rendezők : UIM és KMÉM Pax Romana Müncheni Csoportja
Házigazda : Merka János atya

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van,

az kezdjen el valami jót tenni,

és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.“

Csaba testvér
Régi tervünk valósul meg ezzel az estével. Baráti munkamegosztásban a Misszióval arra kértük fel Böjte Csaba atyát, hogy a lelkinap előtt fogja úgymond világira a szót, amelynek határon innen s túl megbecsült mestere, mi több, hitelesítője. Válság van, de nem csak pénzügyi értelemben. Ebből az alapgondolatból építkezik, fejleszti ki társadalomképét, amelyben a tájainkhoz, városaink, falvaink, házaink, udvaraink külalakjához fűződő viszonyunknak központi jelentőséget tulajdonít. Úgy véli, válságunk szűkebb vagy tágabb környezetünk gondozatlanságában is megnyilvánul, gyakorta emberi tanulatlanság által előidézve. Csaba testvér a Kárpát-medencét átszelő utazásai során mindig a rendezetlenség ellenszerét is keresi, tudva-tudván, hogy a „rendezett világot csak a bölcs emberi erőfeszítés teremtheti meg”. De hogyan? Erről szól tavaly megjelent Szent István-terve, amelyet előadásán bemutat.
BÖJTE CSABA ferences rendi szerzetes 1959-ben született Kolozsvárott. Teológiai tanulmányait Gyulafehérvárott és Esztergomban végezte, 1989-ben szentelték pappá. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány megalapítója. E szervezet célja az Erdélyben elhagyatott körülmények között élő gyermekek fel­karolása. Jelenleg 2.300 gyermek számára biztosít otthont, nevelést és tanulási lehetőséget (www.devaigyerekek.hu). A közelmúltban megjelent kötete: Ablak a végtelenre. Csaba testvér gondolatai Istenről, vallásról, életről, emberről… Böjte Csaba válaszol Karikó Éva kérdéseire. Budapest 2009.
Kérjük és köszönjük helyszíni önkéntes támogatását!
Programelőzetes:
Lelkinap Böjte Csaba testvérrel: „A remény, melyet Jézus kínál fel nekünk.”
2012. március 4., Damenstift-templom 10.30-11.30; Misszió, 14.00-14.30, 16.00-16.30

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube