Szent István tábor Zeteváralján

Image250 gyergyószentmiklósi, csíksomlyói, szovátai és csángóföldi gyermekotthonban élő fiatal nyaralt egy hétig a zeteváraljai víztározó partján rendezett, Szent István korát idéző táborban.

 

 

A tábor főszervezője Szűcs Balázs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lelkésze volt, aki szentendrei segédlelkészként néhány évvel ezelőtt mintegy 150 fiatallal színpadra vitte az István, a király rockoperát. A tábor egyben felkészülés volt a nyári előadásra is, amelyben a gyermekotthonok lakói is részt vettek.

A gyermekek amondák világától jutottak el napról-napra Szent István koráig, amely a nagyszínpadi előadás üzenetéhez vezette a résztvevőket. A csodaszarvas, Emese álma, A fehér ló, valamint Lehel kürtje tartalma jelenítődött szavakban, dramatizáltan, sport- és ügyességi játékokban, tábortűz mellett és kézműves foglalkozásokon. A fiúk harci sisakot, mellvértet, zászlós lándzsát készítettek, a lányok rézdrót és gyöngyékszert sodortak-fűztek, koronás fejdísz, fátyolt díszítettek és lúdtollal, merített papírra lemásolgatták a veszprémi apácamonostor alapító levelét, amelyre végül viaszpecsét került. A dramatizálás vidám lovagi tornával folytatódott. A programok között a foci, méta, ügyességi játékok mellett kirándulásokat szerveztek a parajdi sóbányába és a Gyilkos-tóhoz – olvasható az erdély.ma internetes portál összefoglalójában.

Fontos kerete volt a tábori életnek, hogy minden nap szentmisén vettek részt. A vasárnapi szentmise után Böjte Csaba vezetésével kopjafát állítottak a tábor résztvevői.

A tábor munkáját szaksegítők és kísérők mellett 90 magyarországi egyetemista segítette. Az István, a király rock operában 150 fiatal működött közre. Az előadás bevételét a táborlakó gyermekeket gondozó otthonok javára ajánlották fel a szervezők.

Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen más lett volna az emberiség története, ha Pilátus, Heródes és a többiek azt mondták volna Jézus keresztre feszítése előtt néhány nappal, virágvasárnapján: „Jól beszélsz, Mester! Próbáljuk ki, amit mondasz! Induljunk el a Te utadon! Lássuk, mi sül ki belőle!” Jézus vértelen halála nélkül is elindulhatott volna egy új világ alapjainak megépítése. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 23. péntek, Bence napja van. Holnap Bertalan napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Azt szeretném...

Azt szeretném, hogy én magam is, az egyházközségem is, a gyerekeim is, de az Egyházam is sokkal, de sokkal jobbak legyünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube