Jótékonysági bált szerveztek a gyermekotthon megsegítésére

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_921_b.jpgSzombat este a nagyvárad-olaszi római katolikus egyházközség jótékonysági bált szervezett. A bevételt gyermekotthonok megsegítésére fordítják.

Szombat este első alkalommal szervezett jótékonysági bált a várad-olaszi római katolikus egyházközség a Kolozsvári úti kultúrotthonban, a bevételt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kiss Márton bélfenyéri plébános gyermekotthonainak megsegítésére fordítják. A jó hangulatú összejövetelen több mint kétszázan vettek részt, a karitatív jellegen és a kiváló társaságon kívül a különleges meghívottak tették emlékezetessé az estet. Szemerédi Bernadett budapesti színművésznő koncertje nagy sikert aratott, a Szent László Római Katolikus Iskolaközpont IX-X-es diákokból álló tánccsoportja szintén. A Szent Ferenc Alapítvány által működtetett váradi Szent Angéla Ház néhány lakója verseket szavalt. A talpalávalót a Kiss Music Band biztosította, a termet és az asztalokat pedig a várad-velencei Lisieux-i Kis Szent Teréz Nőszövetség tagjai díszítették fel, Fleisz Judit, Tóth Beáta és Kiss Enikő.
Az egyik főszervező, Kruzslitz Imre atya, a Barátok templomának káplánja nem csupán nekik mondott köszönetet, hanem mások mellett Kiss Albert apátkanonoknak, Curaliuc Demeter várad-velencei plébánosnak, a várad-velencei RMDSZ-körzet választmányának, illetve Cservák Miklós elnöknek, valamint a szervezőtársainak, Kiss Gézának és Ertsey Melindának.
A jótékonysági alap növeléséhez a Caritas Catolicának, és különböző képzőművészeknek a felajánlása is hozzájárult.
A nagyváradi Szent Angéla Ház vezetőjével, Bartos Csillával készült korábbi interjúnkat ITT olvashatják!
www.nagyvaradi-hirhatar.ro