Böjte Csaba „árváinak” gyűjtenek Nagyszalontán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_jotekonysagi-est.jpgA dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett nagyszalontai gyermekotthonokban élő gyermekek javára szerveznek adománygyűjtő gálaestet a bihari városban december 14-én, szombaton 19 órától a helyi Zilahy Lajos Művelődési Házban. Az összegyűlő pénzből ugyanakkor szintén támogatják a napközi otthont, ahol a hátrányos helyzetű gyermekek minden iskolai napon meleg ételt kapnak és nevelők segítségével készülhetnek fel a következő napra.

Az RMDSZ szalontai szervezete az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei adventi időszakban is megszervezi azt a jótékonysági estet, melynek során a Böjte Csaba ferences szerzetes nevével fémjelzett dévai Szent Ferenc Alapítvány által a bihari városban működtetett gyermekotthonok javára gyűjtenek. A cél most is ugyanaz, mint eddig: segíteni az otthonban lakó gyermekek boldogulását és a napközi foglalkozástok megszervezését.
Török László polgármester köszöntője után Böjte Csaba mondja majd el gondolatait. 19.20-kor a rendezvény ünnepi szónoka, az RMDSZ szenátora, Bíró Rozália tartja meg beszédét, azt követően pedig a gyermekotthonok lakóinak alkalomhoz illő műsorával folytatódik a program. 19.50-kor adják át a Bocskai Díjat, majd folytatásaként a szegedi Vox Nova Kórus előadását hallgathatják-tekinthetik meg az egybegyűltek. A jótékonysági est csúcspontjaként pedig 20.35-kor az est sztárvendége, Péter Szabó Szilvia ajándékozza meg koncertjével az adományozókat.
Az adománygyűjtő gálaestre a szervezők szeretettel várnak minden olyan érdeklődőt, aki adományaival segíteni szeretné a szalontai otthonok működését, aki a szeretet ünnepéhez közeledve hozzájárulna a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásához.
www.mind1.ma