Nélkülöző gyerekekért korcsolyáznak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_korcsolya.jpgA Dévai Szent Ferenc Alapítvány felcsíki otthonainak gyerekei javára szerveznek vasárnap jótékonysági korcsolyázást a csíkkarcfalvi műjégpályán.

Tavaly első ízben szervezte meg a Felcsík Kistérségi Társulás és a Felcsíki Műjégpálya azt a karitatív célú rendezvényt, melynek célcsoportja a Dévai Szent Ferenc Alapítvány felcsíki otthonainak gyerekei voltak.
Katona Melinda, a Felcsík Kistérségi Társulás munkatársa kiemelte, akkor több mint hétszáz személy tartotta fontosnak megjelenni a korcsolyázással egybekötött jótékonysági esten. „Idén több mint 130 gyerekért korcsolyázhatunk, a csíkszentdomokosi, csíkkarcfalvi, madéfalvi és csíkrákosi otthonok lakóiért” – jelentette ki az illetékes, aki szerint az otthonok lakói is részt vesznek a rendezvényen. Ennek során korcsolyaoktatás lesz számukra, majd közösen egy rövid karácsonyi előadást tartanak, továbbá a jégen az Ördögborda Néptáncegyüttes is fellép. A csíkkarcfalvi műjégpályán vasárnap, december 22-én 17 órától kezdődő eseményen a csíkkarcfalvi Kozma Ervinnek és a csíkdánfalvi Gyenge Hunornak is gyűjtenek adományokat.

Rédai Botond
www.szekelyhon.ro