A lélek lélegzetvétele

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kiadvanyaink_Bojte_ALelekLelegzetvetele_Borito_20190401.jpgÖrömmel adjuk hírül, hogy megjelent Böjte Csaba füves könyv sorozatának utolsó kötete, A lélek lélegzetvétele a boldogság forrásáról, az Isten kereséséről, az élő hitről, az imáról és az egyházról.

A könyv bemutatója az Ünnepi Könyvhéten 2019. június 15-én szombaton, 17.30-kor lesz, ahol Csaba testvérrel Süveges Gergő beszélget majd. A dedikálást a beszélgetés után 18 órától tartják. A helyszín a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Duna-korzó (a Vigadó tér és a Március 15. tér között).

Szívesen küldünk kritikai példányt a könyvből, várjuk megkeresésüket.

Ebben a kötetben Csaba testvér lelket önt belénk: megmutatja a mély és bensőséges istenkapcsolat alapjait, azt az istenarcot, aki az ő legfőbb társa, erőforrása, és aki a miénk is lehet, ha megnyílunk felé. Beszél arról is, mit jelentünk mi, parányi emberek a hatalmas Mindenható számára. Hogyan szolgálhatja az egyszerre szent és bűnös egyház a közeledést az életadó forráshoz, és miként távolíthat el tőle.
Megtudhatjuk, hogyan lehet miénk a hatodik érzék, a hit, és mi is az a nyolcadik szentség. Hogyan tud a szívünk lehorgonyozni, hogy biztonságban, védelemben legyen, hogy ott gyermeki lélekkel élhessünk. A szívünk szentélyét mindig magunkkal hordozzuk, itt mindig együtt lehetünk a mi Istenünkkel. Lélegzet visszafojtva nem lehet élni. Merjünk, tanuljunk meg elidőzni, hogy végre lélegzethez jussunk, hogy ne csupán hálni járjon belénk a lélek, hanem áradjon szét, és töltsön el élettel.
„Átnézve 2018 eseményeit, felemelve népem nagy fazekáról a fedelet, úgy látom, hogy mindenből van bőségesen. Ma nem pénzből, ruhából, házból, autóból, továbbtanulási lehetőségből vagy akár szabadságból van kevés, hanem élő hitből, mindent beragyogó reményből, életünket megújító szeretetből, igen, egyszóval – én úgy látom – ma Istenből van kevés. 2019-re éppen ezért én a magam és a népem számára nem az ajándékot, hanem az Ajándékozót kérem. Nem bölcs tanítást keresek, hanem Mestert, magát a Tanítót szeretném megismerni, megismertetni veletek. Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy nem gazdagságra vágyunk, hanem az egyetlen igaz értéket, Istent szeretnénk átölelni, mert nélküle semminek semmi értelme nincs.”
Csaba testvér
A kötetet összeállította és sajtó alá rendezte: Karikó Éva 
Fotók: Lettner Kriszta
Megvásárolható a linkre kattintva