Máréfalván az ősztől két napközis csoport fog működni.

Kedves Testvérek!
Máréfalván második éve működteti Olasz Kató a napközinket. A térségben talán itt folyik a legszebben a gyermekek oktatása, nevelése. Itt tartottunk tanévzáró ünnepet most a nyár elején, és most Katóra bíztuk a Székelyudvarhely környéki napköziket: 

Máréfalván két csoport fog működni az ősztől. Oroszhegyen két csoport működik, Székelyszentkirályon most indul egy kedves három gyerekes anyuka vezetésével a napközink, Székelyvarságon a meglévő napközi mellé, úgy néz ki, hogy egy bentlakó csoport is indul, így ez az otthonunk bentlakó központtá lép elő. Szentkeresztbányán két csoport is működik, lent a bányánál, és a faluban fent.  De Kápolnás faluban, Lövétén, de Zetelakán is folyik a szervezkedés.
Máréfalván az ősztől két napközis csoport fog működni.
Máréfalván, a régi államosított egyházi épületet vissza kapta az egyházközség, és szerződéssel átengedte az alapítványnak, hogy Iskola házat hozzunk létre benne. Az iskola épület (hajdani kántor lak) kicsi, és nagyon roskadozik. De van a telken egy nagy csűr, és azt szeretnénk átalakítani a Torockói ház példájára. A munkálatokat remélem a napokban elkezdjük.
Egyelőre a két napközis csoportnak lesz tér benne, de szeretnénk a manzárdot is beépíteni, a gyerekeknek.
A cél, hogy a napközikből szépen iskolaházak legyenek, Máréfalva jó példa lehet a térségben, mert itt valóban nagyon szép összefogás van a helyi tanács, a plébánia, az iskola, a vállalkozok, és az alapítvány között. Öröm számomra Máréfalvára menni, hiszem, hogy egy hosszútávú, eredményes gyermekvédelem, falú építés alapjait vetjük itt meg.
Isten áldása legyen a közösségi erőfeszítésen. Szeretettel kérlek titeket is, hogy imádkozzatok ezért a szépen beindult kezdeményezésért, szeretettel,

Csaba t.

 

{zoomcat catid=258} 


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube