Élmény a Muzsika Hangja Túrné-sorozatról

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_75336365_1394844867349354_7702181954476572672_o.jpgNyílt levél Böjte Csaba atyának

Kedves Csaba testvér!
Hálatelt szívvel emlékszem vissza az együtt töltött napokra. Hálásan köszönöm, hogy meghívást kaptam a Muzsika Hangja Túrné-sorozatra és átélhettem mindazt a szépet és jót, ami az alapítvány keretein belül épül, alkotódik, fejlődik.
Csodás élményekkel gazdagodhattam az elmúlt napokban.
Az Atyhában tartott szentmisében arra gondoltam, hogy mennyire szép az összefogás, hogy mennyire jó együtt építeni Isten országát. Összefogásból épült egy templom, épült egy templom, ami a közösség erejét és hitét mutatja.
A csíksomlyói háznál töltött két napom is meghatározó volt a számomra. Jó volt látni azt, hogy a fiatalok nem utasítják vissza a munkát és készségesen takarítanak, mosogatnak, megoldják a ház körüli tehendőket. Öröm volt látni azt, hogy bemennek a kápolnába és imádkoznak családjaikért, imádkoznak önmagukért, a közösségért és imádkoznak a Dévai Szent Ferenc Alapítványért. Megható és egyben felemelő érzés fogott el ekkor.
Hálás vagyok a Jóistennek, hogy a gyergyószentmiklósi házhoz is elmehettem. Érkezésem estéjén össze voltak ülve a fiatalok és énekeltek. Én is hozzájuk csatlakoztam. Éreztem azt, hogy az éneklés, a zene összeköti őket, ez teszi őket egy közösséggé. Én hiszem és vallom, hogy a zene egy olyan eszköz, ami embereket mozdít meg és közösségi emberré formálja, alakítja őket.
Köszönöm, hogy megismerhettem több háznak is a vezetőjét, akikkel nagyon jó baráti, munkatársi kapcsolatot alakíthattam ki. Voltak velük nagyon mély beszélgetéseim és így közelebbről is megismerhettem az alapítvány belső életét és az alapítvány által befogadott gyerekek múltját.
Örömmel tekintek vissza az elmúlt napokra és büszkén mondhatom, hogy tisztelem, becsülöm és értékelem az alapítvány munkásságát!
Isten áldja a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkaközösségét és benne élő gyermekeket!
Isten áldja, Csaba testvér!
Üdvözlettel és tisztelettel,
Kiss Richárd-Mihály

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 14. kedd, Örs és Stella napja van. Holnap Henrik és Roland napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismereti és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube