Mikulásjárás után

... írhatnék sok száz oldalt, levelemnek akkor is egyetlen egy célja van, hogy leírjam, lehetett hosszú, és fárasztó az út, de minden nehézség elenyésző, mert jó volt adni. Jó volt tapasztalni, ebben a megbolydult értékrendű világunkban, hogy a szeretet mindig győzedelmeskedik.

 Kedves Nikolett!

Szívből köszönök mindent neked,  meg a fő  "mikulásnak" Jendrolovits Gábornak, és mindazoknak, akik újból és újból megajándékozzák gyermekeinket szeretetükkel, jóságukkal. Jó dolog érezni vállatokat a vállam mellett, tudni azt, hogy a gyermekeimnek ilyen sok nagybácsija, nagynénije van. Jó dolog érezni, hogy a gyermekek iránti szeretet testvérré tesz bennünket. Számomra ez a legszebb ajándék, amit kaphatok.

Szeretettel, Csaba t.

Kedves Csaba testvér!

Jendrolovits Gábor hívott, és átadta köszönetét, a "Mikulás túra" végett. Azt szeretném írni, hogy "én, azaz mi köszönjük."

Én másodjára jártam végig "Mikulás segítőjeként" az otthonokat. Tavaly és idén is nagyon élveztem. Még ha máshogy is mint a gyerekek, de mi is nagy izgalommal készültünk a Mikulásra. Sok-sok ember adományából gyűjtöttük össze az csomagokat, az ország szinte minden részéről. Szeretek visszajárni az otthonokba (Istennek s Gábornak köszönhetően, ezt nem csak Mikuláskor teszem). Jó látni, miként gyarapodnak, s lesznek egyre családiasabbak az otthonok is. A gyerekek nőnek, változnak, fejlődnek. Nagyon ügyesek voltak a Mikulás váró előadások is.

Annyi mindent írnék. A gyerekekről, hogy milyen ügyesek voltak. Énekeltek. Szavaltak. Színdarabot adtak elő. Furulyáztak. Ha egyikőjük elrontotta, a többi bíztatta. Jó volt látni miként megilletődtek, vagy tátva maradt szájjal csodálkoztak mikor meglátták a "Mikulást". Boldogságtól csillogó szemekkel vették át a csomagokat, és hangosan kacagtak mikor a Mikulás a fejükre adta a mikulás sapkát.

...És írhatnék sok száz oldalt, levelemnek akkor is egyetlen egy célja van, hogy leírjam, lehetett hosszú, és fárasztó az út, de minden nehézség elenyésző, mert jó volt adni. Jó volt tapasztalni, ebben a megbolydult értékrendű világunkban, hogy a szeretet mindig győzedelmeskedik.

Kívánok békés karácsonyt, s erőt, hogy az új évben legyen ereje, példamutató pásztorként élnie "nagy családjában". Isten adjon, türelmet, hogy a nevelőket meghallgassa, és minden nehézséget, együtt, a szeretet erejével oldjanak meg.

Isten áldja Csaba testvér!

Imával és szeretettel zárom soraim:

Gergely Niki

Pécs- Bátaszék