Semmi nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról

...Soha, semmi nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról - mondta a Déváról érkezett Böjte Csaba ferences szerzetes a nemzeti felelősségért tartott könyörgésen. Az eseményen részt vett Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és a nagyobbik ellenzéki párt teljes frakciója.

 

Könyörgés a nemzeti felelősségért

Mádl Dalma és Mádl Ferenc (balra), illetve Orbán Viktor
és Németh Zsolt (jobbra).
Forrás: orbanviktor.hu
    
  Soha, semmi nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról - mondta a Déváról érkezett Böjte Csaba ferences szerzetes a nemzeti felelősségért tartott könyörgésen. Az eseményen részt vett Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és a nagyobbik ellenzéki párt teljes frakciója.

Bölcskei Gusztáv református püspök szerint ott van, mint tüske a köröm alatt az, ami egy évvel ezelőtt történt. A református püspök a tavaly december 5-i népszavazás évfordulóján arról elmélkedett, hogy talán azért történt mindez így, hogy kiderüljön, lehet a felelősséget gyakorolni, legyen szó árvízről, vagy diákok tandíjának átvállalásáról, felekezeteken, határokon átnyúlóan.

Bábel Balázs kalocsai katolikus érsek szerint a mai nap nemcsak a bűnbánat napja, hanem a vígasztalódásé, és a könyörgésé is. Mint mondta: bebizonyosodott, hogy újra lehet kezdeni és megvan a remény, hogy nincs minden elveszve. Böjte Csaba úgy vélekedett: nem kéne lemondani a 7-8 ezer erdélyi árváról, mert egy vasutas tud sztrájkolni, de a gyermekek nem. A ferences atya áldást kért a képviselők munkájára és azt mondta: szeressék az egyszerű emberekben a jót és a szépet. A németajkú református egyházközösség belvárosi templomában politikai nyilatkozat nem hangzott el, ezt az alkalmat a képviselők az imádságnak szentelték.

Duna TV