Déva VII. – Motorostúra a Böjte Csaba által felkarolt gyerekek megsegítésére

deva7.jpgIdén is megrendezik a Déva Motoros Segélytúrát, ez a hetedik alkalom, hogy erdélyi és magyarországi motorosok jótékonysági túrát szerveznek. 2011 szeptember 17.-én kerül sor a túrára, mindenkit várnak a szervezők.

Az adományt (hagyományosan egy tank benzin árát) dobd be a helyszínen ifj. Pálffy Béla székelyföldi szervezőnk narancssárga Kawasaki Z1000-én levő tulipános ládába!
Két ponton lehet csatlakozni:

07:00-08:00 között Nagylaknál magyar idő szerint

08:00-09:00 között Székelyudvarhelyen román idő szerint (+1 óra időeltolódás)

Innen tovább már minden időpont romániai idő szerint!

14:00 megérkezés Dévára

14:30 szentmise

16:00 ebéd és gyermekmotoroztatás.

Ezt követően kivonulunk a Toldi kastélyba, ahol a szállásunk lesz. A kastély sokatoknak biztosan már ismerős, de aki még nem volt, annak felhívnánk a figyelmét, hogy polifoam, hálózsák szükséges, mert a kastély üres!
Este egy kis zsíros kenyér hagymával lesz a vacsora, majd koncerttel és beszélgetéssel zárul a program. Az este folyamán lehet majd licitálni ifj. Pálffy Béla által készített faragásra is, a befolyó összeget Béla felajánlja a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak!
Vasárnap reggel zakuszkás kenyér lesz reggelire, majd 10:00-kor szentmise a kastély kertjében. Ezt követően pedig elindulunk hazafelé, a határig, illetve Székelyudvarhelyig megy a csoport, ahonnan mindenki egyénileg jut haza.
A túrán való részvételhez a regisztráció kötelező! Erre a helyszínen is lehetőség lesz, de aki Interneten regisztrál legkésőbb szeptember 7-ig, és kér emlékpólót, az a helyszínen már átveheti!
Regisztrálni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és következő adatokra van szükség: név, motor rendszám, esetleges utas neve, póló méret (-ek), kér-e majd utólag felvarrót, végül e-mail cím.
Részvételi díjnak fejenként 1500 Ft-ot kell befizetni, amit a szállásra, étkezésre, illetve a szervezési költségekre fordítjuk. A póló ára 2000 Ft lesz.
Érvényes forgalmi engedély, útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya és jogosítvány kötelező!
Ajánlott kiváltani az EU-s TAJ- kártyát! Motorod legyen rendben, és indulásnál tele a tank, erre mindenki figyeljen oda! Előre válts lejt, min. 10.000 Ft értékben. 450 km-t fogunk a határ túloldalán motorozni, tankolni csak kp-ban lehet majd (1x odafelé, 1x Déván mindenki egyénileg, és 1x visszafelé). A közös tankolásnál kövesd a tankoló pisztolynál álló segítő utasításait! A konvojban történő motorozásnál a zip- zár alakzat kötelező. Ne szakadozzon szét a sor. Időnként félre fogunk állni, hogy a mögöttünk felgyülemlett autókat elengedjük, ilyenkor ne szálljunk le a motorról, mert rögtön megyünk tovább! Kérünk benneteket, hogy ne csak előre, hanem a sáv felezővonal melletti részén motorozók hátra is figyeljenek. A láthatósági mellényt viselő záró motorosoknak ugyanis helyet kell biztosítani, hogy minél hamarabb visszajuthassanak a menet elejére. Ezért ha a tükörben látod, hogy hátulról érkezik egy záró, akkor egy kicsit húzódj ki az út széle felé, hogy szembeforgalom esetén is biztosított legyen az előrejutása.
A gyerekmotoroztatáshoz kisméretű sisakot aki csak tud, hozzon magával, mert csak bukóval lehet majd a gyerekeket motoroztatni, ha a lábuk le is ér a lábtartóra, a legnagyobb odafigyelés mellett!