A feladatok Isten legszebb ajándékai

Böjte Csaba ferences szerzetes mutatta be va­sárnap, a II. Oroszhegyi Szilvanapok ke­re­té­ben, a hálaadó szentmiseáldozatot. Megköszönte az évi termést – jel­képesen áldást kérve az oltár köré he­lyezett terményekre.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány által kör­nyé­künkön működtetett napközi otthonok egyházi megnyitójául is felajánlott szentmisén a máréfalvi, szé­kelyszentkirályi intézmények képviselői is részt vettek, és a helyi ének-zene csoport ifjúsági éne­kekkel szolgált. Csaba atya a feladatot – az iskolait, a szülőit, a kö­zösségit – Isten legszebb ajándékaként értel­mez­te. Köszönetet mondott a plébániának, a faluközösségnek, melyek példamutatóan támogatják a délutáni foglalkoztatót.
Az egyházi épületben zajló tevékenységhez tűzifát és gyakran élelmet is biztosítanak. Közös cél, hogy egyetlen „életmag” se vesszen el, mert „nem tudjuk, melyik gyermekbe Isten milyen értéket csomagolt”. Segíteni, bátorítani szeretnék tanulóikat, hogy erőre kapva szépséges gyümölcsökké érjenek – hangsúlyozta Csaba atya.
Sebestyén Domo­kos helyi plébános, megköszönve az iskolai évindító gondolatokat, buzdította a helybélieket: tegyenek és imádkozzanak a legnagyobb értékért, a gyermekekért. Mihály Anna és Bálint Pál Edit 42 tanítványa verssel, énekkel készült. Templomi taps volt jutalmuk, majd kalács és sok hasznos ajándék – a feladatokhoz.
Bálint Elemér polgármester hálaszavaiban a termést, a gyermekeket és a közösségi összefogást emelte ki, meg­kö­szönve az egyházi iskola korszerűsítéséhez nyújtott pénzbeli és kétkezi segítséget és az ünnepet. Verestóy Attila szenátor vallomása pedig: „A legjobb példa a tettekre Böjte atya”.

Molnár Melinda

Udvarhelyi Híradó ,erdély.ma