Böjte Csaba Szekszárdon

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_bojteMD0026.jpgSzekszárdon nagyszerű emberek élnek, szeretik, támogatják a gyermekeinket!! Isten áldását kérem nagy szeretettel az itt élő testvéreinkre, 

Csaba t. 
Böjte Csaba újra Szekszárdon járt
Nem akarja untatni a fiatalokat Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója – derült ki mai sajtótájékoztatójából. Az elevenséget, a lelkiséget, a természetet pártolja. Életet kell vinni a dolgokba – vallotta. Ennek jegyében sajátos pedagógiai segédeszközökhöz is hajlandó nyúlni. A sajtótájékoztatón megosztotta terveit: ő és szakértő támogatói olyan tematikus táborokat készítenek elő, ahol a tanulás mellett életre szóló barátságok köttethetnek. Középiskolákkal, egyesületekkel már egyeztettek, nyáron indulhat az egyik tábor.
Tündérszépek: jelentkezz! Ingyenes profi fotózás, felkészítő tábor, modellszerződés, 10 millió forint értékű nyeremény a legszebbeknek! Jelentkezz!
Szekszárdon tartott előadásokat a ferences rendi szerzetes, Böjte Csaba testvér. Több helyszínen és több korosztálynak adta át Erdélyből hozott szellemi táplálékát. Délelőtt a gyerekekhez szólt az Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskolában. Megtelt alsó tagozatosokkal az aula, akik izgatottan várták a barna csuhás vendéget. De nemcsak iskolások jelentek meg, egy házaspár Dusnokról érkezett, hogy láthassa és hallhassa a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehívóját. Tiszteletére meggyúlt egy piros-fehér-zöld színű gyertya is.
Böjte Csaba felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy Isten is gyermekként kezdte, ugyanúgy tudott gyermek lenni és játszani, mint a Gyakorló Általános Iskola jelenlévői. Jézust idézte: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába.” Jézus nagymamája Szent Anna, nagypapája Szent Joachim volt, szülei is voltak, és egy normális családot alkottak. Isten része a mindennapi életnek, nem valahol távol van.
Képgaléria: Böjte Csaba látogatása Szekszárdon
Böjte egy koronát is magával hozott, amellyel a gyermekek beleegyezésével a kis Jézus-figurát szándékozta végül megkoronázni. Ám hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy szívünkben koronázzuk meg őt.
15 órakor kezdődő, családról szóló előadása előtt sajtótájékoztatót adott dr. Szécsi Gáborral, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánjával és Decsi-Kiss János újságíróval, képzőművésszel. Ők hárman kezdeményezik ugyanis azt az új típusú tehetséggondozási programot, melyről ma délután beszéltek a Kari Tanácsteremben.
Tematikus táborok nyílnak majd egyetemistáknak, iskolásoknak és óvodásoknak egyaránt, melyekben a Böjte-féle felfogás érvényesül, aki nemcsak gondozza a fiatalokat, hanem együtt is él velük. Mindez a lelkiség olyan családot eredményez, amely megmarad. A foglalkozásokból, a kapcsolatépítésből az oktatók is profitálhatnak. Nyáron már elindítanák a táborozást, ahol kiemelt szerepet élvez a képzőművészet.
Decsi-Kiss János ajánlja fel a táborhoz szükséges ingatlanegyüttest. Kívánatosnak tartja, hogy intézmény legyen az alapítvány mögött. Böjte Csaba elvei közé tartozik, hogy segítsék a fiatalt abban, hogy képessé váljék becsületes munkából megélni, valamint hogy kimentsék a gyereket a négy fal közül. Ne csak elméleti oktatás legyen, üdvös a természet felé nyitni. „Adja az Isten, hogy sikerüljön!” – fűzte hozzá a szerzetes. Dr. Szécsi Gábor szerint is fontos megélni, nem csak megérteni a tudást.
A dékán meglátása alapján Böjte Csaba a hit, Decsi-Kiss János a kitartás, a Kar pedig az útkeresés letéteményese, és e három együtt elegendő lehet a sikerhez.
www.teol.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 21. csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 1/3

Isten nagy szeretettel megformálta, megteremtette az embert, és egyetlen gyümölcs elfogyasztása miatt haragosan kiűzte az Édenkertből? Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube