Exkluzív vendéggel beszélgetett Földi Kovács Andrea a Hír Tv-ben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_fldi-kovcs-andrea19.jpgFontos, hogy tudjuk ötvözni a nagy álmainkat a mindennapokkal és tudjunk egymásra figyelni. Jézusnak is az volt az első dolga a földön, hogy közösséget épített – hangsúlyozta a Credo-ban Böjte Csaba.

A világ első betlehemi jászlát Assisi Szent Ferenc állíttatta 1223-ban. A legenda szerint abban az évben karácsony előtt Ferenc megkérte egy János nevű gazdag, ám rendkívül szerény és imádságos életet élő barátját, hogy rendezzenek be Greccióban egy barlangot, állítsanak fel ott egy jászlat, hozzanak szalmát, szamarat és ökröt, s hívják oda a pásztorokat. A fáklyákkal érkező zarándokok közt természetesen ott volt a terület ura, János is, aki Ferenc beszéde után úgy látta, hogy a jászolban fekvő baba valóban megelevenedik, az istengyermek valóban ott van az imádkozó sokaságtól körülvéve. Greccióban azóta mindennap karácsony van, hiszen a zarándokhellyé vált település olyan pápai kiváltságot kapott, hogy az év bármely szakában bemutathat karácsonyi szentmisét. Földi-Kovács Andrea beszélgetőtársa Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki 25 éve egy romos kolostorban indította el Alapítványát, hogy az Erdélyben sanyarú körülmények között élő gyermekeket felkarolja. Ma már 83 helységben foglalkoznak gyermekvédelemmel, és eddig összesen több mint 6000 gyermeknek adtak új családot, és esélyt egy eredményes és boldog életre.
Böjte Csaba a műsorban Jézus tanítására hívta fel a figyelmet, aki azt mondta, hogy nem kaptok, mert nem kértek.
„Én minden évben írok levelet az angyalnak. Az idén azt kértem, hogy azt a bátorságot adja meg nekünk, amivel Ő közénk jött. Ő bízott abban, hogy a mennyei Atya jó világot teremtett, és ezek az emberek képesek megtanulni a szeretet parancsát. Egyedül közénk mert jönni. Legmerészebb álmunkban sem gondolhattuk volna azt, hogy az Istennek ilyen szép arca tud lenni.”
Böjte atya arról is beszélt, hogy Jézus minden egyes mozzanata az életében tanítás, kinyilatkoztatás, prédikáció és üzenet.  A világban pedig a kicsi és a nagy dolgok ötvöződnek.
„A nagy dolgok kis léptekkel kezdődnek, a világ megváltása is úgy kezdődött, hogy a kis Jézus rámosolygott az anyukájára. Adná az Isten, hogy tudjuk ötvözni a nagy álmainkat a mindennapokkal és tudjunk egymásra figyelni. Szoktam mondogatni, hogy Jézusnak mi volt az első dolga a földön. Közösséget épített. Elküldte az angyalát, hogy szóljon a pásztoroknak, legyünk együtt, mert jó együtt lenni.”
A ferences rendi szerzetes szerint Józsefi értelemben, Isten akaratából, mi is lehetünk szülők. Magyarországon 23 ezer állami gondozott gyermek van, akiknek gondos nevelőszülőkre van szüksége.
hirtv.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube