Ablak a végtelenre

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Egy-derus-konyvbemutato-csikszeredaban/viewsize/img_9629.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Egy-derus-konyvbemutato-csikszeredaban/viewsize/img_9629.jpg

könyvbemutatóCsaba testvér gondolatait Istenről, vallásról, életről, emberről... -egy olyan könyv, amelyet az íróasztalon, vagy az ágyunk mellett tarthatunk nap, mint nap belelapozva elmélkedhetünk az ott leírtakon, segítenek a szebbnél szebb versek, amelyeket Karikó Éva válogatott a szöveghez.

 

 

 

 

Vártuk már ennek a könyvnek a megjelenését. Az eddig megjelent könyvek Csaba testvér munkájába, minden napjaiba nyújtottak berekintést, sugározva a szeretetet. Sokaknak jelentettek kellemes időtöltést, sírva nevetve felejtettük el a mi gondjainkat, amíg olvastuk az árva gyerekek megható történeteit A bemutatón elhangzott, hogy a most megjelenő könyv azoknak szót, akik keresők: keresik a választ az Istennel, vallással kapcsolatos kérdéseikben. Amennyiben nem találják a most megjelent könyvhöz hasonló, keresztény értékrendet felmutató könyvet, hamar jutnak el olyan kiadványokhoz, amelyek nem, hogy eligazítást nyújtanának, de még jobban összezavarják szemléletüket. Elítélik azokat, akik New Age-s könyvekben keresnek, de amíg nem tudunk helyette a mi keresztény értékrendünknek megfelelőt a kezükbe adni, ők tovább keresnek.

Tudom sokan, szerettek volna eljönni a bemutatóra, de az ünnepekre való készülődés lekötötte idejüket. Ennek ellenére a Segítő Mária díszterme megtelt itteni és távolabbi zarándokokkal, ahogyan Tamás Levente az iskola igazgatója fogalmazott a kedves jelenlévőkre vonatkozóan. Ez a találkozó, már a zarándoklat része volt, nyitó felemelő bevezetője a Szentlélek varasának. Csaba testvér úgy beszélt a mindenkit foglalkoztató gazdasági válságról, hogy érzékeltette, válságosak a fejekben van, valójában jól élünk és boldogok lehetnénk minden nap, ha úgy tudnánk örülni, mint Szent Ferenc a mező virágainak, a szép természetnek. Ne hagyjuk, hogy a sok rossz hír, amit ránk zúdítanak megrontsa a mi keresztény lelkületünket. Vegyük észre, hogy a Pünkösdi keresztek elhozták az életet adó esőt, a növényzet felfrissült és kivirult.
Amint a könyv újra kapható lesz és Csaba testvér is tud időt szakítani, újra összehozunk egy találkozást, hogy akik most nem tudtak eljönni, azok is meríthessenek erőt Csaba testvér végtelen optimizmusából és szeretetéből.

Ferencz Kornélia

 

{zoomcat catid=636}