Lányom elveszett, de megkerült!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_10441083_417646155043921_1111562154487571507_n-2.jpgGondolkoztam, hogy megosszam-e az alábbi levelet, de végül is úgy döntöttem, hogy megosztom a levelemet, mert nekem öröm, másnak kinek szintén problémás gyereke van reményt jelenthet. De a felnövekvő gyerekeknek is tanulságos lehet!!
Valahogy a Gabici lányomnak sikerült megértetnie velem egy homályos szentírási részt! ” Mondom nektek nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon!" Lk. 15 
A tegnap nem vágtuk le a hizlalt borjút, de miután elbeszélgettem Gabicival, nagyon boldog lettem!! Igen bár úgy érzem, hogy ezt a gyermeket is pont úgy szerettük mind a többi lányunkat, neki mégis sikerült néhány nagyon éles kanyart bevegyen, huszonegy éves korára, s így már három gyermeke született!!  Az 5000 befogadott gyerek közül, talán ö okozta a legtöbb álmatlan éjszakát! Nem sikerült megvédenünk saját magától!! Két gyereket magára hagyott, egyet nálunk, egyet egy állami intézetben!  Egy évvel ezelőtt kapott egy szerető férjet, aki mellett szépen megnyugodott, ö a Misike, a harmadik gyermeke apja! Most szépen, hivatalosan visszajött megkereste a gyermekeit és a törvényes papírokat is elintézve magához veszi a két lányát is! Elbeszélgettünk, még a miséről is elkéstem miatta, de úgy látom, hogy megkomolyodott és képes lesz a férjével a gyermekeket szépen, szeretetben felnevelni!! 
Sokat aggódtunk a kollégákkal e lány miatt, ilyenkor felmerül a nagy kérdés, hogy ki, mit, hol rontott el? Természetesen tudom, hogy a legjobb nevelő sem képes a fiatal szabad akaratát felfüggeszteni, de azért a gyermekeink rossz döntése nagyon tud fájni!! Ezért van most nagy öröm a szívemben, mert ha valaki elveszik, akkor nem az a kérdés, hogy ki a hibás, hanem az, hogy egy drága lélek, kiért Krisztus a kereszten meghalt elveszett!! 
Örömmel mondom, örvendjetek, mert a  lányunk elveszett, de megkerült, vállalta tetteit és hiszem, hogy képes begyógyítani a szeleburdiságával a gyermekeinek okozott sebeket is!!
Örömteli szívvel,
Csaba t.