Kedves Végző Diákok!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_706141452651378.jpegNézem a természetet! Mennyi erő, lendület, bátorság! Milyen csodálatos formák, céltudatos építkezés, megvalósult színes álmok!! Vannak, mert lenni akarnak, élnek szépen önmagukért!!
 
Minden mi létezik, él, növekedik, önmagát megvalósítja! Egyedül az ember képes önmagát visszafogni csak azért mert nem fizetik meg! A kis gomba, vagy a haraszt nem kérdezi, hogy mennyit adnak azért, ha nagyra növök, ha kibontakozok, s utódot hozok e világra, ha létezem? Ö él, kis hajszálgyökereiben áramlik a lendület, mely kirobban egy - egy rügyben, levélben, hogy piciny virágja, termőteste maga is életet ajándékozzon az erdő sűrűjében! 
 
Olyan döbbenetes hallani egy - egy fiataltól, hogy én ennyi pénzért nem csinálok semmit!!  És valóban képes évekre hátradőlni és várni, hogy mások neki pénzt adjanak! 
 
A léted nem szabadna semmi buta kufár világtól függjön, az hogy vagy, hogy a benned lévő szép álmokat megfogalmazod, és azt Isten dicsőségére, testvéreid örömére szorgalmas kitartással valóra váltod az nem feladat, az nem munka, hanem maga az élet! Azzal, hogy vagy, alkotsz, családot alapítasz, gyermeket nemzesz  nem pénzt keresel, hanem élsz! Léted, ha megfizetik, ha nem az maga az egyetlen, visszahozhatatlan lehetőség! Az életed, mely önmagad megvalósítására kaptál az a te  egyetlen dobásod ezen a földön! Élj vele, ne számolj, hanem hozd ki magadból a maximumot!!
 
Szeretettel, Csaba t.