Csodálom az emberi akaraterőt

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8655.JPGMegérkezett a Nagyboldogosszony Zarándokvonat Budapestről, Gyergyószentmiklosra!! A vonaton utazott Antal atya Igret Sándorral Budapestről, a váradi gyerekeink Nagyváradról! A szervezők kérésére én is elmentem Maroshévízre, hogy a zarándokokkal utazzak Szentmiklósig és, hogy mondjak egy áldást mindazokért, kik e hosszú útra vállalkoztak!!

Antal atyát elhoztam Gyergyószentmiklosról, Csíksomlyóra, a Szent István házba, útközben végig beszélgettünk!! Érdemes megnézni a kedves atya arcát!  Egy hete úton van, kedden egy szemműtéten esett át, ma hajnalban három óra előtt keltek, indultak autóval Veszprémből Budapestre az állomásra! A vonaton útközben több beszédet is mondott, aludni nem aludt és éppen éjfélt ütött az óra mikor Szent István áldó képe alatt beléptünk a csíksomlyói otthon ajtaján!!

Csodálom az emberi akaraterőt, mely képes a szeptemberben 99 élet évébe lépő csont-bőr testet ilyen csodálatos erővel mozgatni!!  Adjon a jó Isten mindannyiunknak Antal atya lendületéből, a jó Istent,  és drága népünket hősies fokban szolgáló lángoló szeretetéből!!

A zarándokok iránti őszinte tisztelettel,
Csaba t.