Jó pásztorokért imádkozunk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_0862.jpgSzékelyföld végvárai a hegyi legelők! Mindannyiunk felelőssége, hogy az ott szolgálatot teljesítő pásztorokra, gazdákra, megkülönböztetett tisztelettel figyeljünk! Munkájukra, és a havasokra készülő jószágokra szeretnénk Isten áldását kérni! 
A Gyergyói-medencében a jó pásztorokért, a tatárdombi szabadtéri oltárnál április 30-án, pénteken 11.00 órától mutatunk be szentmise áldozatot!  
A Csíki-medencében, Csikszentsimon határában lévő Szent László Otthon udvarán május elsején, 11.00 órától szeretnénk Isten áldását kérni Székelyföld pásztoraira és az ők nyájaikra, a hegyi legelőkre készülő jószágokra!  
A rendezvény főszervezői a szentmártoni mezőgazdasági iskolában, hegyi farmerkedést tanuló diákjaink! Az ő juhaikra, lovaira és a velük foglalkozó szakemberekre is Isten áldását kérjük, imádkozunk, hogy sikerüljön a fiatalokkal megismertetni és megszerettetni az életet fenn a hatalmas havasi legelőkön, hogy így a gyakorlatban is beinduljon a pásztorképzés! 
Szeretettel hívunk a Jó Pásztor vasárnapjának fényében, kérjük Isten áldását a hegyi legelőkre készülő jószágokra, pásztorokra, azokra a gazdákra, akik hisznek őseink hagyományos legeltető, értékteremtő munkájában!
Nagy szeretettel várunk,
Csaba t.
Kép: Béres Sándor, a Szent Ferenc Alapítvány által szervezett pásztorképző tanfolyam vezetője. 
Sándor Béres <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>