Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A haláltól nem félnünk kell

dec14.jpgTermészetes, hogy mindenki fél az elmúlástól mint minden fájdalommal együtt járó bizonytalanságtól.

Nagyon sokszor hívtak haldoklóhoz a betegek szentségét feladni. A halálos ágyánál az ember olyan kegyelmeket kap, amelyek erőt adnak neki ahhoz, hogy az úton tovább menjen. Nagyon kevés olyan embert láttam, aki halálfélelmében pánikba esve, kétségbeesve szenvedett volna. Egyfajta megnyugvást, kíváncsiságot tapasztaltam bennük... Nagyon sokszor éreztem békét, örömet, fényt olyan embernél, aki néhány napon belül vagy még aznap meghalt. Olyan is volt, hogy mikor kérdeztem, volna-e még valami utolsó kívánsága, azt mondta, hogy elmenne és megcsókolná azt a földet, ahol a feleségét megismerte.

A haláltól nem félnünk kell – biztos vagyok abban, hogy megkapjuk a kegyelmet, amely erőt ad ahhoz, hogy tovább menjünk -, hanem életünkkel kell jól felkészülni rá. Mindig legyünk készen rá, hiszen éppúgy, mint Krisztus utolsó eljövetelének, halálunknak sem tudjuk a napját, óráját.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem Isten űzte ki az embert a Paradicsomból, hanem az ember űzte ki a maga világából Istent: hitetlenségével, elfordulásával, engedetlenségével, bizalmatlanságával. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. szeptember 23. csütörtök, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya személye

A Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube