Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Feladatról feladatra

jan4.jpgA kommunizmust sokan megéltük. A Kommunista Kiáltvány világosan leírja a mai társadalom baját – a diagnózissal tökéletesen egyet is értek: a nagytőke és az emberi kapzsiság a világot tönkreteszi, a nagy halak felfalják a kicsit, az imperializmus olyan orcátlan és intoleráns, hogy vérünket veszi.

A Kiáltvány szerint ebből az örvényből az egyetlen kiút, hogy a magántulajdon megszűnik, csak köztulajdon lesz, így mindenki igényei és szükségletei szerint a társadalomtól megkapja azt, ami kell neki.
A nagy problémát a terápiában látom, mert a kommunizmus a létért való küzdelmet megpróbálta kiiktatni: élsz és megkapod mindazt, amire szükséged van. Ha körülnézünk, látjuk, hogy vidékek ellehetetlenedtek azért, mert leszoktatták őket a kemény munkáról.
Az emberek – ha gondolkoztak, ha dolgoztak, ha termeltek, de ha nem, akkor is – megkapták a létminimum fenntartásához szükséges javakat, és sokan megszokták ezt.
Sajnos tény, hogy aki nem küzd, hanem fortélyosan elkerüli a nehézségeket, az nem tud előrejutni, fejlődése, kibontakozása leáll, becsontosodik. Aztán szép lassan megsemmisül, mint az őzike, aki nem fut el a farkas elől.
Feladatról feladatra csordogál az életünk szépen, csendesen.
Mihelyt egy feladathoz felnőttünk, Isten bölcsen új és nagyobb feladatok elé állít.
Meg kell tanulni járni! Nem könnyű: elesünk, sírunk, de szüleink mégsem ültetnek tolószékbe, hogy ne kínlódjon a szegény gyerek. El kell indulnunk. De ez sem elég, azután meg kell tanulni beszélni is. Talán először elnézik nekünk selypítésünket, pöszeségünket, de lassan ki kell tudnunk mondani, hogy: „Róka, rigó, rejtem!” Nincs pardon! Mindez értünk van, akárcsak az iskolában a házi feladat.
Persze mi, nagyok is sokszor zúgolódunk, mint a gyerekek, ilyenkor Isten, a nagy pedagógus mosolyog és szelíden nógat, akárcsak mi a tanítványainkat: „Ne nyafogj!
Képes vagy rá, próbáld meg, meglátod, menni fog!”
Vágyakozó szeretettel kell átölelni a feladatainkat, mert általuk születünk, bontakozunk ki. Hisszük, hogy Isten országát építjük, de minden tettünk, szavunk visszahat ránk is. Az leszel holnap, amit ma gondolsz, mondasz, teszel! Talentumaidat kamatoztatva méltó leszel és képes leszel arra, hogy sokat bízzanak rád. Jól megoldott, szép feladatainkkal magunkat oldjuk meg, magunkból teremtve teremtjük meg a Szentháromságos Isten belső életébe belépő szentet.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik környezetében, érzi, veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. április 17. szombat, Rudolf napja van. Holnap Andrea és Ilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keressük az igazi emberséget

Szeretem magam elé képzelni Jézus nyilvános működéséről szóló történeteket, és szeretem úgy szemlélni az eseményeket, mintha én is részese lennék a képnek: mint egy epizódszereplő megjelenek a Genezáret-tó mellett, Jairus lánya mellett...
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube