Lelkesen, tiszta szívvel indultak el

aug16.jpgA mohamedánok elfoglalták a Szentföldet, meggyalázták a szent helyeket, meg akarták szállni Európát, és le akarták igázni a kereszténységet.
Lecsaptak a zarándokokra, sokakat megöltek, szemüket kiszúrták, kezüket levágták, a nőket meggyalázták. A császár követei a csonka-bonka embereket a franciaországi zsinaton az emberek elé állították, hogy mondják el, mi történt velük. Beszéltek a szenvedéseikről, a megaláztatásaikról, szörnyű tapasztalataikról.
II. Orbán pápa a lovagok segítségét kérte, akik kardot rántottak, ruhájukra keresztet rajzoltak, fogadalmat tettek, hogy megvédik a zarándokokat és a szent helyeket.
Lelkesen, tiszta szívvel indultak el a nemes lelkű fiatalok, sokan közülük komoly önmegtagadásokat vállalva, ideáloktól vezérelve elhagyták szeretteiket, kedvesüket, családjukat. Több magyar király is a zászlajára tűzte a keresztet, Kapisztrán Szent János is keresztes sereget toborzott, hogy megsegítse Hunyadi Jánost a nándorfehérvári ütközetben. Buda felszabadítására is kereszteseket küldött a pápa 1686-ban.













Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hitünkkel, e misztikus két karral Istent keressük, akit akár a saját, akár az egyházunk, akár a népünk legmélyebb zsákutcájában is meglelhetünk, hogy átölelhessük.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő is tanult, játszott...

Az emberséget nem úgy vette magára, mint egy álruhát, hogy aztán Fanthomasként járkáljon köztünk, hanem valóságos ember volt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube