Rendeletben írták elő

aug17.jpgKiépítették Magyarországon az Állami Egyházügyi Hivatalt, melynek feladata volt egy besúgóhálózat működtetése, a püspökök, papok megtörése.
Rendeletben írták elő, hogy minden jelentős egyházi hivatal betöltéséhez az állam előzetes hozzájárulása szükséges. A békepapságot nem vállaló fiatal szeminaristák közül sokakat nem engedtek felszentelni.
Jellemző például, hogy a katolikus főosztály utolsó vezetője egy villamoskalauz volt. Ilyen körülmények között a hit csodálatos erejének tartom, hogy a többség mindent feláldozva hűséges maradt Rómához és a független egyházhoz. Mindannyiunknak fejet kell hajtanunk azok előtt, akár papok, akár világiak, akik a sok szenvedés árán is kitartottak a szeretet, a testvéri jóság, az evangélium mellett. Nagyon sokan voltak, neveket azért nem is akarok írni, mert mindegyikükét szívesen felsorolnám. Hetényi Varga Károly az egész életét arra áldozta, hogy ezeknek a hősöknek az élettörténetét összegyűjtse, jó, ha az információinkat nemcsak az ügynökaktákat megszellőztető újságcikkekből vesszük, hanem innen is...

 HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bennünk lévő életerő, a tisztaság, a jóság iránti vágy ha nem találja a végtelenbe torkolló medrét, akkor parttalanul szétfolyik, fájdalmat, céltalan pusztulást okoz. A bűnbánat lényege, hogy rátalálok önmagam medrére, és a bűn gátjait áttépve nyugodtan, szabadon hömpölyögve elindulok a végtelen tenger felé, nagy hajókat hordozva hátamon, kenyeret adó malmokat hajtva. Szívemből életadó forrás fakad, s létem kis patakja a szorgalmas napjaimtól duzzadva, békésen Isten irgalmasságának tengere felé folyik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. január 27. péntek, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 4/7

Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube