Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A semmiből a végtelenbe tartunk

okt24.jpgHiszem, hogy a mai kor embere sokkal kevesebb bűnt követ el, mint a régi korokban.
Nincs annyi arrogancia. Attila vezérünk ellenségeinek minden lelkiismereti aggály nélkül elvágta a torkát. Durva magatartásformák voltak elfogadottak, amelyeket ma el sem tudnánk képzelni. Biztos, hogy nagyon rossz, ha valaki hazudik, csaló és korrupt, másnak fájdalmat okoz, de inkább a mai világban élek, mint abban, ahol valakit csak úgy felnégyeltettek a piactéren, a gyerekek szeme előtt karóba húzattak, és ezt a sokaság hosszan tudta nézni...
Régebben levágták annak a kezét, aki lopott, ma egy tolvajnak is van lehetősége épkézláb az újrakezdésre.
Érzékenyebbek lettünk az igazságtalanságokra. A rabszolgaság régen természetes volt, már régóta elítéljük. Már az állatoknak is jogaik vannak, nem lehet akármilyen körülmények között tartani, kínozni őket. A mai ember tisztábban, szebben él, mint a régi korokban, és őszintébben. Nem az aranykorból jövünk, hanem az aranykor felé tartunk. Jézus Krisztus nem azt kéri a „Miatyánk”-ban, hogy őrizgessük vagy sírjuk vissza az Ő országát, hanem azt, hogy jöjjön el az Ő országa. A semmiből a végtelenbe tartunk, fogy a sötét, és mind tisztábban látunk... Úton vagyunk, jó úton járunk még akkor is, ha gyakran le-letérünk róla.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Jézus Krisztusnál semmi nyomát nem láthatjuk annak, hogy ember és ember között különbség lenne. Elismeri ugyan, hogy küldetése elsősorban a saját népéhez, „Izrael házának elveszett juhaihoz szól” [Mt 15,24], mert a szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 27. péntek, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jó látni

Jó látni, hogy amikor egy kisgyerek ákombákom firkáját egy nagyobb szét akarja tépni, be akarja dobni a szemetes kosárba, a kicsi szembeszáll vele, hogy megvédje saját alkotását.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube