Képzeljük el ... 1/2

febr9.jpgKépzeljük el a történetet, amikor Keresztelő Szent Jánost lefejezik: Jézus együtt van az apostolokkal, beszélgetnek. Bejön valaki és azt mondja: „Borzasztó dolog történt, most jövök Heródes palotájából, tudod, ott buli van, mint mindig, röhögnek, berúgnak, ledér táncokat jár egy lány, ráadásul a mostohaapja előtt. 
Heródes annyira begerjedt a tánctól, hogy a lánynak megígérte, bármit megad neki, amit kér. Keresztelő János fejét akarta. Jó poén volt ez nekik, felhozta egy katona egy tálon a levágott fejet.”
Mit érezhetett Jézus ebben a pillanatban? Nagyra tartotta Jánost, maga mondta, hogy asszonyok szülöttei között nem volt nagyobb, mint ő, és egy ilyen stupid, értelmetlen,buta gonoszság miatt kellett meghalnia.
Ha minket egy ilyen sokk ér, általában magunkba zárkózunk, duzzogunk, meg vagyunk sértődve, iszonyú haragra lobbanunk, bosszúért lihegünk, nekirontunk a másiknak és azt mondjuk: „Ez nem tűrhető tovább, kész, vége!”

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten, mint egy gondos anya, jól feltarisznyált minket, és hiszem, hogy megadott mindent, amire földi vándorutunkon szükségünk lehet. A tarisznyánkat nem egyszer tömte tele, és hogyha elfogy belőle az elemózsia, hagyja, hogy szépen éhen haljunk, hanem azzal tölti meg, amire éppen szükségünk van. Biztatok mindenkit, bátran nyúljon be a tarisznya mélyébe, jól kotorja meg az alját, mert biztosak lehetünk abban, hogy ha Isten egy feladat elé állít, akkor az annak elvégzéséhez szükséges talentumokat is megadja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. március 25. szombat, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az emberi lét célja...

Ezért próbál mindannyiunkat bevonni a világ továbbteremtésébe, a megváltásba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube