Legyetek hát állhatatosak..

szept25.jpgKrisztusban a teljes kinyilatkoztatás megtörtént, de a Szentírásban nincs benne Jézus összes szava.
Nincs benne például a Bibliában, pontosan hogyan kell a szentmisét megtartani: először csengetni, majd énekszó mellett bevonulni, letérdelni, keresztet vetni... Az Apostolok Cselekedeteiben csak annyi áll: „Állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságban” [ApCsel 2,42] és a „A hét első napján összegyűltünk kenyértörésre” [ApCsel 20,7]. A részleteket a szent hagyományból tudjuk meg, hogyan alakult, fejlődött az évszázadok folyamán. Az apostolok kaptak egy megbízatást: „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!” [Lk 22,19]
Jézus nem rágott mindent a tanítványai szájába, és nem is tudtak leírni mindent, amit nyilvános működésének három éve alatt mondott.
János apostol őszintén meg is írja: „Jézus még sok egyebet is tett. Ha azonban valaki mind le akarná írni – azt hiszem -, annyi könyvet kellene írnia, hogy nem tudná az egész világ sem befogadni.” [Jn 21,25]
Szent Pál is megfogalmazza: „A hit tehát hallásból fakad, a hallás pedig Krisztus tanításából.
[...] a földön szárnyal a szavuk, a világ végéig elhat szózatuk.” [Róm 10,17-18] „Legyetek hát állhatatosak, testvérek, és ragaszkodjatok a hagyományokhoz, amelyeket tőlünk élőszóban vagy levélben kaptatok” [2Tessz 2,15] és „amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak” [2Tim 2,2].

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Valóban mindennap újjá kell születni, újra kell kezdeni, gyarlóságainkat mind jobban le kell vetkőzni a saját életünkben, a saját helyünkön, a saját bőrünkben, de nem egy másik testben, egy másik korban, egy másik életállapotban. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. november 30. csütörtök, András és Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A bűn zsoldja

Biztos, hogy hatalmas problémák előtt áll jelenleg az emberiség: sajnos úgy érzem, hogy a mai világ pazarló, arrogáns, bűnös embere csak könnyben és vérben tisztulhat meg.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube