Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Legyetek hát állhatatosak..

szept25.jpgKrisztusban a teljes kinyilatkoztatás megtörtént, de a Szentírásban nincs benne Jézus összes szava.
Nincs benne például a Bibliában, pontosan hogyan kell a szentmisét megtartani: először csengetni, majd énekszó mellett bevonulni, letérdelni, keresztet vetni... Az Apostolok Cselekedeteiben csak annyi áll: „Állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságban” [ApCsel 2,42] és a „A hét első napján összegyűltünk kenyértörésre” [ApCsel 20,7]. A részleteket a szent hagyományból tudjuk meg, hogyan alakult, fejlődött az évszázadok folyamán. Az apostolok kaptak egy megbízatást: „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!” [Lk 22,19]
Jézus nem rágott mindent a tanítványai szájába, és nem is tudtak leírni mindent, amit nyilvános működésének három éve alatt mondott.
János apostol őszintén meg is írja: „Jézus még sok egyebet is tett. Ha azonban valaki mind le akarná írni – azt hiszem -, annyi könyvet kellene írnia, hogy nem tudná az egész világ sem befogadni.” [Jn 21,25]
Szent Pál is megfogalmazza: „A hit tehát hallásból fakad, a hallás pedig Krisztus tanításából.
[...] a földön szárnyal a szavuk, a világ végéig elhat szózatuk.” [Róm 10,17-18] „Legyetek hát állhatatosak, testvérek, és ragaszkodjatok a hagyományokhoz, amelyeket tőlünk élőszóban vagy levélben kaptatok” [2Tessz 2,15] és „amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak” [2Tim 2,2].

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube