Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A Szentírásból tudjuk

szept29.jpgA Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
A mennybevétel nem páratlan dolog a zsidó nép életében: a forgószél Illést tüzes szekéren Elizeus szeme láttára a mennybe ragadta. Mózes sírja eltűnt, amikor a Nebo hegyén meghalt.
A nép biztosan őrizte volna, mint ahogy még ma is nagy becsben tartják Dávid király nyughelyét, de Isten nem engedte, hogy fétissé, bálványimádássá váljék a sírja... Nem jutott eszükbe a korabeli embereknek más, mint hogy Máriával is az történt, ami Illéssel. Ezért az egyik zsinaton kijelentették azt, amit mindig is hittek, hogy a Szűzanya testestől-lelkestől a mennyországban van.
A legsúlyosabb bizonyítékok azonban nem ezek, hanem amelyeket az ember a Szűzanya által nap mint nap megtapasztal. Fennkölt hazugság eredménye lenne, hogy Mária minden nőnél jobban hat a világban?! Hol vannak ma már azok az aszszonyok, akiknek lábai előtt ezrek hódoltak: Sába királynője, Kleopátra, Mária Terézia, Marilyn Monroe, Diana hercegnő...?!Esetleg tanulunk róluk, emlékezünk néhányukra, de imáinkban nem merítünk belőlük erőt.
Egy kétezer éve halott, szegény palesztinai ács felesége hogyan tudná ma is milliók szívét, életét formálni?!
Ki jelenik meg Fatimában, Lourdes-ban...? Mondhatja valaki, hogy ő nem hiszi el, hogy ott kegyelmeket oszt Jézus a Szűzanya közbenjárására. Aki ezeket nem fogadja el, az olyan, mintha valaki azt mondaná: „Ki tudja, létezik-e Mars? Sokan beszélnek róla, de én még nem voltam ott, ezt elképzelhetetlennek tartom, ezért nincs is.” Az a jó, ha az ember utánanéz annak, amit nem ért: lehetetlen, hogy nem igaz, mikor milliók járnak oda, és olyan események történnek ott, amelyek megmagyarázhatatlanok: nemcsak testi, hanem lelki gyógyulások, emberek teljesen hátat fordítanak korábbi bűnös életüknek.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mit gondolok a lélekvándorlásról? Több mint ötven évet éltem, sok mindent megtapasztaltam, és csúfos kitolásnak tartanám, ha az egész életet újra kellene kezdenem. A jó harcot igyekszem megharcolni, a pályát hosszan futom, sok örömöt találok az életemben, de hogy én megint a nulláról, elölről kezdjem, nagy kibabrálásnak érezném a Jóisten részéről. Ha rosszul sikerül az életem „számítógépes játéka”, Ő megnyomná a „reset”, az „újrakezd” gombot, és kezdjem elölről az egészet mint sas vagy kutya, vagy mint méhecske… Ennek nem látom a logikáját, az evangélium egyetlen sora nem utal erre (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. november 28. hétfő, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A megdicsőült világ

Ennek a csodaszép világnak a kiteljesedése lesz, amikor kész az alkotás. A teremtés kezdetén az Isten azt mondta, hogy: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet, és vonjátok uralmatok alá.” [Ter 1,28] Az emberi munka, erőfeszítés gyümölcse lesz a világvége. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube